Uzbrukumu Kažociņam redzējis policists (161)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Uzbrukumu bijušajam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) šefam redzējis kāds Valsts policijas darbinieks, otrdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma».

LTV ziņo, ka kāds policists, kurš tobrīd nepildīja dienesta pienākumus, ar automašīnu braucis garām vietai, kur notika uzbrukums Kažociņam.

Policijā gan norāda, ka likumsargs notikuma vietā bijis mirkli pēc uzbrukuma, taču netiek atklāts, kādas liecības policists sniedzis.

Tāpat policijā uzsver, ka šajā lietā ir vairāki liecinieki – dažādu profesiju pārstāvji, kas notikuma vietā bijuši pirms un pēc uzbrukuma.

Jāatgādina, ka uzbrukums Kažociņam notika gaišā dienas laikā, taču notikušā aculiecinieku praktiski nav, atzina ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «1 pret1» ģenerālprokurors atzina, ka patlaban saistībā ar uzbrukumu Kažociņam nav ne aizdomās turamo, ne aizturēto. «Lai arī uzbrukums notika gaišā dienas laikā, aculiecinieku nav nemaz, vai to liecības ir tādas, kuras nekādu labumu izmeklēšanai nav devušas,» teica Kalnmeiers.

Vienlaikus viņš norādīja, ka policija arī šīs lietas izmeklēšanās ir iesaistījusi visnotaļ lielus resursus. Kalnmeiers sacīja, ka tiek pārbaudītas vairākas iespējamās nozieguma versijas – gan huligānisms, gan iespējama atriebība par savulaik SAB amatā veiktajām darbībām.

Kā ziņots, janvāra beigās divi nezināmi vīrieši uzbruka bijušajam SAB vadītājam Jānim Kažociņam. Par uzbrukumu Kažociņam Valsts policijā sākts kriminālprocess par huligānismu un pašlaik policija strādā pie versiju izvirzīšanas.

Miesas bojājumi nav smagi, un Kažociņš pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas atlaists mājās. Miesas bojājumu smaguma pakāpe tiks noteikta ekspertīzē.

Plašāku informāciju policija izmeklēšanas interesēs nesniedz.

Komentāri (161)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu