Uzbrukumu Mariupoles armijas bāzei vadījusi «kriminālā autoritāte» (101)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas likumsargi noskaidrojuši, ka trešdien notikušo promaskavisko separātistu uzbrukumu Ukrainas armijas bāzei Mariupolē, Doņeckas apgabala dienvidos, vadījusi «kriminālā autoritāte» ar iesauku Futbolists, pavēstīja iekšlietu ministra padomnieks Staņislavs Rečinskis.

No 63 cilvēkiem, kas uzbrukuma gaitā aizturēti, milicija 25 jau atbrīvojusi. Šiem cilvēkiem likumsargi nav varējuši izvirzīt nekādas pretenzijas, sacīja amatpersona.

Apcietinājumā palikuši tie, pie kuriem tika atrasti ieroči un kas bija tērpušies armijas parauga drēbēs, kā arī tie, uz kuru rokām tika konstatētas «Molotova kokteiļu» paliekas.

Uzbrucējiem bijis daudz narkotiku, arī amfetamīns, kā arī lieli alkohola krājumi.

Milicijai un Ukrainas karavīriem ļoti palīdzējuši Mariupoles iedzīvotāji. Viņi dzinušies pakaļ uzbrucējiem, ziņojuši par separātistiem, kas mēģinājuši slēpties.

Separātistu aizturēšanu veica apakšvienība «Omega».

Kriminālā autoritāte Futbolists, kurš pastāvīgi dzīvo Dānijā, ir viens no Doņeckas un Luhanskas apgabalu separātistu līderiem, sacīja Rečinskis.

Bruņoto separātistu uzbrukumā Mariupoles armijas bāzei nogalināti trīs uzbrucēji, bet 13 ievainoti, ceturtdien paziņoja iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) publiskojis pierādījumus par vērienīgu Krievijas militāro agresiju Ukrainas austrumu apgabalos. Agresiju īsteno Krievijas bruņoto spēku Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) izlūkošanas un diversiju grupas, liecina UDD materiāli.

Komentāri (101)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu