Uzmanību! Latvijas tirgū neatbilstoši ātrvārāmie katli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) Latvijas tirgū konstatējis normatīvo aktu prasībām neatbilstošus ātrvārāmos katlus «Peterhof», kuri galvenokārt realizēti tirdzniecības tīklā «Supernetto». PTAC aizliedzis preces tirdzniecību un aicina patērētājus neatbilstošo preci atdot pārdevējam vai piegādātājam.

PTAC informē, ka preces neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, jo nav marķētas ar CE zīmi, līdz ar to nav pierādījumu tam, ka preču atbilstība ir novērtēta atbilstoši Ministru kabineta 2000.gada 2.maija noteikumu Nr.165 «Noteikumi par spiedieniekārtām un to kompleksiem» prasībām, kas garantētu preču atbilstību drošuma prasībām.

PTAC aizliedzis šādu ātrvārāmo katlu «Peterhof» tirdzniecību:

- modelis PH-1494-6 (ietilpība 6 litri);
- modelis PH-1494-8 (ietilpība 8 litri).

Preces izplatītājs: SIA «Kriala nams», ražotājs: «Megre & Co» (Austrija), ražots Ķīnā.
Pēc PTAC rīcībā esošās informācijas preces tika realizētas galvenokārt SIA «Rimi Latvia» tirdzniecības tīklā «Supernetto», kā arī citos tirdzniecības uzņēmumos:

1) SIA «Celtniecības materiālu centrs»
2) SIA «Depo"
3) SIA «Depo DIY"
4) SIA «Golden Tiger»
5) SIA «Janvāris»
6) IK «Liana B»
7) SIA «Magi BLV»
8) SIA «Maģistrāle-1»
9) SIA «Nodus»
10) SIA «Pakkox»
11) SIA «Palink» (veikali «Iki»)
12) SIA «Valrek»
13) SIA «Vamari L»

Preces pārdevējs SIA «Rimi Latvia» un izplatītājs SIA «Kriala nams» brīvprātīgi apņēmušies veikt korektīvās darbības. Patērētāji neatbilstošo preci var atgriezt veikalos «Supernetto», uzrādot preces pirkuma čeku. Ja prece iegādāta citā tirdzniecības vietā vai nav saglabāts pirkuma čeks, patērētājs preci var atgriezt tās izplatītājam: SIA «Kriala nams», Dzirciema ielā 3-44, Rīgā.

Atdošanas periods: no š.g. 1.augusta līdz  1.oktobrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu