Uzņem jauniešus ESF finansētās programmās (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: -Georg-, CC BY-NC-ND 2.0

Līdz februāra vidum Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) īstenotajā ESF projektā 19 profesionālās izglītības iestādes organizē ziemas uzņemšanu 13 profesijās, lai gada laikā sagatavotu dažādu nozaru speciālistus. Mācības ir bez maksas, turklāt jauniešiem pieejama arī stipendija.

Jaunieši varēs apgūt galdnieka, pavāra, apdares darbu strādnieka, mazumtirdzniecības komercdarbinieka, konditora, autoatslēdznieka, istabeņa, māsas palīga, kokapstrādes iekārtu operatora, dārzkopja, lietveža, rokas lokmetinātāja vai aukļa profesiju.

Lai bez maksas apgūtu arodu, jaunietim jābūt vecumā no 17 līdz 25 gadiem, ar vidusskolas vai pamatskolas izglītību. Viņš var būt reģistrējies Nodarbinātības valsts aģentūrā kā bezdarbnieks vai darba meklētājs, taču gadu pirms uzņemšanas nav saņēmis stipendiju citā ESF projektā. Programmā var pieteikties arī tie profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi, kuri kvalifikāciju ieguvuši ne agrāk kā gadu pirms mācību uzsākšanas projekta ietvaros.

Mācību laikā jaunieši var saņemt stipendiju līdz 80 latiem (stipendijas lielums atkarīgs no sekmēm). Savukārt kvalifikācijas prakses laikā tiek apmaksāti ceļa izdevumi uz kvalifikācijas prakses vietu, izdevumi par naktsmītni, civiltiesiskā apdrošināšana un obligātās veselības pārbaudes izdevumi.

Par uzņemšanas termiņiem un nosacījumiem precīzāku informāciju iespējams saņemt šajās profesionālās izglītības iestādēs:

Aizkraukles Profesionālā vidusskola

PIKC «Rīgas Valsts tehnikums»

Alsviķu arodskola

Smiltenes tehnikums

Austrumlatgales Profesionālā vidusskola

Saldus Profesionālā vidusskola

Barkavas Profesionālā vidusskola

Saulaines Profesionālā vidusskola

Daugavpils Celtnieku profesionālā vidusskola

Rīgas Pārdaugavas profesionālā vidusskola

Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālā vidusskola

VSIA «Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums»

Limbažu Profesionālā vidusskola

Valmieras Profesionālā vidusskola

Malnavas koledža

Viduslatgales profesionālā vidusskola

Laidzes Profesionālā vidusskola

RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža

Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikums

www.niid.lv

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu