Uzņēmēji varēs nomāt valstij piederošos stāvlaukumus pie autoceļiem (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk komersanti varēs nomāt valstij piederošos stāvlaukumus pie autoceļiem. To paredz Saeimā ceturtdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā «Par autoceļiem».

Kā informē parlamentā, likuma grozījumi noteic, ka VAS «Latvijas Valsts ceļi» komersantiem var iznomāt valsts autoceļu kompleksā ietilpstošos stāvlaukumus, kas paredzēti kravas transportlīdzekļu drošai novietošanai.

Komersantam, kurš iznomā stāvlaukumu, būs jānodrošina tajos apsardze un citi drošības pakalpojumi. Par kravas transportlīdzekļu novietošanu šādos stāvlaukumos komersants varēs prasīt samaksu.

Komersantiem kravas transportlīdzekļiem paredzētajos stāvlaukumos būs tiesības piedāvāt ne vien apsardzes, bet arī citus pakalpojumus, piemēram, ēdināšanu un naktsmītni, kā arī izveidot šādiem transportlīdzekļiem piemērotu infrastruktūru, to apsaimniekot un uzturēt, norādījuši likumprojekta autori.

Likumprojekta autori arī norādījuši, ka pašlaik piešķirtie līdzekļi autoceļiem galvenokārt tiek novirzīti to ikdienas uzturēšanai, tāpēc patlaban nav iespējams piešķirt finansējumu drošu kravas transportlīdzekļu stāvlaukumu izveidošanai.

Patlaban pie valsts autoceļiem Latvijā atrodas 159 transportlīdzekļu stāvlaukumi un 60 atpūtas vietas, kas ir publiski un bez maksas pieejami visiem autovadītājiem.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu