Uzsāk jaunu dokumentālo filmu ciklu ar «Dzīve baletā» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 21. aprīlī, pulksten 18.45, Latvijas Televīzija (LTV) uzsāks jaunu dokumentālo filmu ciklu ar LTV režisores Agitas Cānes jauno filmu «Dzīve baletā. Rīgas balets 20. gs. 70. - 80. gadi» par nozīmīgākajiem posmiem Latvijas baleta vēsturē - 20. gadsimta septiņdesmitajiem un astoņdesmitajiem gadiem, kad galvenais baletmeistars bija Aleksandrs Lembergs. Turpmāk LTV piedāvās arī citas jaunas filmas par izcilām Latvijas kultūras personībām.

Latvijas baleta vēsture ir bagāta ar leģendām un spilgtiem mākslas faktiem. Viens no nozīmīgākajiem posmiem ir 20. gadsimta septiņdesmitie un astoņdesmitie gadi. Aleksandrs Lembergs, pats būdams spilgta personība, viņš arī savus baletdejotājus veidojis par tikpat spēcīgām. Ļaujot jaunajiem dejotājiem brīvi izpausties, tapuši daudzi aktiermeistarības darbi, veidojušies izcili solisti un dueti. Rīgas balets sevi spilgti pieteicis pasaulē. Šodien šīs paaudzes baletdejotāji darbojas kā horeogrāfi, pedagogi, repetitori, ideju ģeneratori, viņu dzīve baletā turpinās.

Filmā varēs tikties ar baleta māksliniekiem Zitu Errsu, Litu Beiris, Guntu Bāliņu, Genādiju Gorbaņovu un Aleksandru Rumjancevu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu