Uzsākta projektu iesniegumu atlase sociālo dzīvojamo māju siltumnoturības pasākumu uzlabošanai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

12.februārī Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra uzsāka projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Reģionālās attīstības fonda aktivitātē «Sociālo dzīvojamo māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi». Tās ietvaros pieejamais finansējums ir 4 041 806 lati, portālu «Apollo» informēja Inese Bērziņa, Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra.

Šīs Eiropas Reģionālās attīstības fonda aktivitātes (ERAF) mērķis ir palielināt pašvaldības sociālā dzīvojamā fonda energoefektivitāti, vienlaikus ceļot tā kvalitāti un ilgtspēju un nodrošinot sociāli mazaizsargātas personu grupas ar adekvātu mājokli.

Projektus var iesniegt pašvaldība. Kā jau iepriekš ziņots, projektu iesniegumu atlase ir atklāta. Šīs aktivitātes ietvaros finansējums tiek piešķirts šādām atbalstāmajām darbībām:
- projekta dokumentācijas sagatavošanai un projekta būvuzraudzībai un autoruzraudzībai;
- ēkas energoresursu patēriņa samazināšanai, nodrošinot energoaudita pārskatā norādīto vismaz divu energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu izpildi;
- ēkas renovācijai vai rekonstrukcijai.

Aktivitātē pieejamais kopējais finansējums ir 4 041 806 lati un vienam projektam maksimāli pieļaujamais ERAF finansējuma apmērs ir 140 000 latu un tā apmērs nevar pārsniegt 75% no kopējām attiecināmām izmaksām.

Projektu iesniegumu pieņemšana Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūrā tiks uzsākta 2010.gada 12.februārī un turpināsies līdz 2010.gada 1.aprīlim (ieskaitot).

Kur iesniegt projektu?

Projektu iesniegumi būs jāiesniedz Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūrā, Mucenieku ielā 3, 201.kab., Rīgā, LV-1010 personīgi (darba dienās no 8:30 līdz 17:00, pusdienas pārtraukums no 12:00 līdz 12:30) vai pa pastu, kā arī sūtot uz elektroniskā pasta adresi: bema@bema.gov.lv, elektroniska dokumenta formātā, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu.

Sīkāku informāciju par Aktivitāti var saņemt pie Signes Kajakas, ES struktūrfondu ieviešanas departamenta Projektu ieviešanas nodaļas vecākās konsultantes, tālr.: 67041956, e-pasts: Signe.Kajaka@bema.gov.lv, fakss 67041911.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu