Uzsākta trīs sociālo dzīvojamo māju celtniecība Imantas 8. līnijā (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: F64

Ceturtdien, 27. jūnijā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, viņa vietnieks Andris Ameriks, Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko kopā ar SIA «Rīgas pilsētbūvnieks» valdes priekšsēdētāju Andreju Požarnovu un celtniekiem iemūrēja kapsulu, uzsākot trīs pašvaldības sociālo dzīvojamo māju celtniecību Imantas 8. līnijā. Kopumā šeit plānots uzbūvēt 290 sociālos dzīvokļus, veselības centru un sociālā dienesta telpas, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sociālās dzīvojamās mājas tiks būvētas pēc īpaša projekta, kurš izstrādāts, lai pilnībā apmierinātu gados vecāku cilvēku un personu ar īpašām vajadzībām, kuriem tiek izīrēti dzīvokļi šāda tipa ēkās, prasības. Sociālo dzīvojamo māju kompleksa projekta pasūtītājs ir SIA «Rīgas pilsētbūvnieks», projektu izstrādāja SIA «Eja», celtniecības darbus veic pilnsabiedrība «Re&Re un Dārti».

Tiek plānots, ka sociālo dzīvojamo māju, veselības centra un sociālā dienesta telpu celtniecība, kā arī apkārtnes labiekārtošanai kopumā izmaksās 9,34 miljonus latu. Tā kā tiek būvētas sociālās dzīvojamās mājas, tad Rīgas pašvaldībai izdevās iegūt aizņēmumu no Valsts kases, kuram ir zemāki kredītprocenti nekā banku izsniegtajiem aizdevumiem. Ēku būvniecību plānots pabeigt 2014. gada vasarā.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu