Uzzini, kā kļūt laimīgam un dzīvespriecīgam (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Digimist, CC BY-NC 2.0

Kalnciema kvartālā notiks lekcijas «Cilvēka potenciāls. Smadzenes. Dzīvesprieks», «Laime kā prasme» un «Par to, ko mēs nezinām un nezinām, ka nezinām», informē Una Meiberga, Kalnciema kvartāla kultūras programmas vadītāja.

Zuargusa (ex Viesturs Dūle) lekcija «Cilvēka potenciāls. Smadzenes. Dzīvesprieks»

25.februārī pl.19.00 Kalnciema kvartālā notiks Zuargusa lekcija «Cilvēka potenciāls. Smadzenes. Dzīvesprieks».

Ievadlekcija no cikla «Cilvēka potenciāls».

Kas ir cilvēka potenciāls? - tas, ko Tu vari realizēt; tās ir Tavas iespējas, kuras iespējams arī nav apzinātas.

Ir daudz labu jaunumu - gēnu aktivitāte ir maināma, smadzeņu aktivitāte arī, gan akadēmiskās gan neformālās mācību metodes ir gājušas lielus soļus uz priekšu, zinātne ir daudz pētījusi mācīšanās efektivitātes principus.

Šis lekciju apkopojums ir par šiem principiem kā mēs attīstāmies.

Un tā nebūs «sēdošā» lekcija un lekciju cikls, jo līdzdalībai, darīšanai, izjušanai ir jābūt mācību procesos. Jo sevišķi runājot par cilvēka potenciālu, kur aktuāls ir jautājums par bailēm, kuras tikai darot, pārdzīvojot nedaudz izvējojas, apskaidrojas.

Un baiļu mums ir daudz. Uz katru iespēju pa bailei, kuras stāv kā sargsuņi pret izmaiņām. Un pamatoti, jo iešana nezināmajā cilvēku maina. Fiziski. Pat smadzeņu aktivitātes struktūra fiziski mainās mums sākot iet jaunos laukos. Gēnu aktivitāte mainās.

Zuarguss par gaidāmo lekcijā: «Lekcija nevar būt kā «gudrajā dalīšanās ar pieredzi», jo mācos daudzas lietas no nulles vai arī vēl trakāk, ārstēju punus, kurus mācoties esmu sev uzmeistarojis. Šādas lekcijas var būt tikai to principu atainojums, pieredze un piemēri no zinātnes, izglītības un arī garīgajām praksēm, kur redzams, ka cilvēki ierauga jaunas iespējas sevī, savā darbā, vai savā dzīvē».

Ieejas maksa 8.00 eiro.

Anša Jurģa Stabinga lekcija «Laime kā prasme».

27.februārī plkst. 19.00 Kalnciema kvartālā notiks Anša Jurģa Stabinga lekcija «Laime kā prasme».

Mūsdienu smadzeņu pētījumi apstiprina gadu tūkstošiem seno garīgo prakšu atziņas par to, ka laime nav ārējo apstākļu sakritība, kuru var sasniegt un iegūt, bet drīzāk laime ir prasme, iemaņas. Ideja ir ļoti vienkārša: izpētīt laimīgu cilvēku smadzeņu darbību un noskaidrot, kādā veidā pagaidām-ne-tik-laimīgie var panākt tādu pašu efektu savās smadzenēs - un būt laimīgi. Izrādās, laime ir iemaņas, kuras var apgūt un iemācīties. Un tas nav tik sarežģīti.

Te vietā būtu citāts no aktiera Džima Kerija: «Es vēlētos, lai visi kļūst bagāti un slaveni un dabū visu to, ko vēlējušies - lai apjaustu, ka tas nav tas, ko viņi meklē.»

Ir skaidrs, ka laime ir iekšējs stāvoklis, kuru mēs cenšamies iegūt apmierinot ārējās vajadzības. Visdrīzāk, mēs visi esam mēģinājuši to darīt. Bet, ja paskatās dziļāk, tad varbūt ir iespējams šo iekšējo stāvokli meklēt tiešā veidā, nevis ar ārējām lietām - naudu, slavenību, vēlmju piepildījumu.

Un, ja tas ir iekšējs stāvoklis, tad acīmredzot apgūstamās iemaņas nav darāmas ar rokām, ārējā pasaulē, bet gan daudz vairāk iekšēji, izvēloties «pareizas» attieksmes - attieksmes, kuras vairo laimi. Tāpat te būtiska ir apzinātība - lietas, par kurām es Stabingis ir stāstījis arī citās lekcijās.

Lekcija palīdzēs jums kļūt laimīgākiem. Pašiem, ar saviem spēkiem.

Ieejas maksa 10.00 eiro.

Ritas Lasmanes lekcija «Par to, ko mēs nezinām un nezinām, ka nezinām»

5.martā plkst. 19.00 Kalnciema kvartālā notiks Ritas Lasmanes lekcija «Par to, ko mēs nezinām un nezinām, ka nezinām».

Īpaša interaktīva lekcija tuvojoties sieviešu dienai par to, ko sievietes nezina par vīriešiem. Ieskatam par gaidāmo lekcijā: Kurš gan nav, draudzeņu vai draugu lokā, sajūsmā drebēdams, pārrunājis seksa sakarā visu, ko dzirdējis, lasījis vai arī pats piedzīvojis? Vai tad sarunas par TO nav pašas aizraujošākās? Ir! Bet nereti šīs sarunas nonāk strupceļā, jo pēkšņi nevar rast atbildes uz kāda sarunu biedra apgalvojumu. Noklausoties Ritas Lasmanes lekciju, Jūs noteikti atradīsiet atbildes uz saviem jautājumiem. Turklāt Jums būs iespēja uzdot lektorei jautājumus. Iespējams, sapratīsiet, ka it kā nesaprotamas lietas ir gauži vienkāršas un ar Jums viss ir vislabākajā kārtībā. Iespējams, ka tas, no kā kautrējāties ir tieši otrādi - dabiski un normāli.

Lekcija būs saistoša gan vīriešiem, gan sievietēm.

Ieejas maksa 8.00 eiro

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu