V. Rūžička: KHL ienākšana Čehijā man šķiet bezjēdzīga

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas komandas Prāgas «Slavia» galvenais treneris Vladimirs Rūžička izteicies, ka nesaskata neko pozitīvu faktā, ka arī Čehija būs pārstāvēta Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), atsaucoties uz «Aktualne.cz», vēsta [s:41138].

No nākamās sezonas KHL klubs «Lev» pārcelsies uz Čehijas galvaspilsētu Prāgu, turklāt tiek baumots, ka par kluba jauno ģenerālmenedžeri kļūs bijušais Rīgas «Dinamo» ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

«Gan «Slavia» komandai, gan Čehijai KHL ienākšana ir slikta vēsts,» uzskata Rūžička, kurš savulaik bija Čehijas izlases galvenais treneris, 2005. gadā triumfējot pasaules čempionātā.

«Man tas viss šķiet bezjēdzīgi. Kāpēc KHL klubam būtu jāspēlē šeit? Iedomājieties, kā izskatītos, ja Maskavas «Spartak» spēlētu Čehijas līgā...,» salīdzina treneris.

«Paskatieties uz KHL spēlētāju algām. Normāla līmeņa hokejisti saņem 300 līdz 400 tūkstošus dolāru gadā, bet labākie pelna miljonu vai pusotru,» norāda Rūžička. «Čehijas Ekstralīgā nevienam tādām algām naudas nav. Turklāt Krievijā ir likums, ka nodokļus par algām maksā klubs, tādejādi spēlētāji saņem tīru peļņu.»  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu