Vācijā katoļu ārsti piedāvā homeopātisku homoseksuālisma terapiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/«Reuters»

Vācijas katoļu ārstu asociācija (BKÄ) piedāvā ārstēt homoseksuālismu ar psihoterapijas un homeopātijas palīdzību, vēsta tīmekļa medijs «The Local».

Vācijas lesbiešu un geju federācija (LSVD) šādu piedāvājumu uzskata par apvainojumu un ir apsūdzējusi BKÄ «cieņas trūkumā pret homoseksuāliem un biseksuāliem cilvēkiem».

Pretēji sauklim «Homoseksuālisms nav slimība!», kas lasāms BKÄ mājaslapā, asociācija piedāvā «terapijas iespējas homoseksuālu tendenču ārstēšanai».

Ārstēšanas kursā ietverta psihoterapija un homeopātiskas metodes, izmantojot koncentrētas vielas, piemēram, platīnu.

Asociācija aizstāv sevi, sakot, ka tikai nodrošinājusi palīdzību cilvēkiem, kuri to lūguši.

«Mēs zinām daudzus cilvēkus ar homoseksuālām tendencēm, kas cieš garīgi un psiholoģiski. Ja kāds ir nelaimīgs, slims vai cieš, tad viņam vai viņai vajadzētu spēt atrast (..) palīdzību mūsu mājaslapā ,» intervijā izdevumam «Der Spiegel» norādīja asociācijas direktors Gero Vinkelmans.

Viņš vada privātu homeopātisku praksi Bavārijā un agrāk aktīvi darbojies nelielā politiskā partijā «Kristiešu līga».

Tikmēr LSVD šādu terapiju uzskata par nepieņemamu.

«Piedāvājums ir bīstams. Viņi izmanto homoseksuālu un biseksuālu jaunu cilvēku un viņu vecāku nedrošību,» norādīja LSVD pārstāve.

Viņa piebilda, ka šāda ārstēšana būtu sevišķi destabilizējoša, jo tā nevar izdoties.

«Visi nopietni speciālisti šajā jomā piekrīt, ka seksuālā orientācija izveidojas agrā bērnībā,» atzīmēja LSVD pārstāve.

Vinkelmans savukārt uzstāj, ka viņa organizācija nemēģina nevienam kaitēt vai «uzspiest» kādam slimību, un paskaidro, ka viņa mājaslapa nepārstāv oficiālo katoļu baznīcas viedokli par homoseksuālismu.

«Nav runa par atmaskošanu vai neiecietību. Tas ir kristiešu un medicīnas ieguldījums mūžu vecā jautājumā,» teikts mājaslapā ievietotajā paziņojumā.

Tīmekļa vietnē lasāms arī kāda «Austrumvācijas homoseksuāļa» paustais prieks par to, ka asociācija «tic, ka homoseksuālas tendences ir iespējams mainīt».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu