Vācijas izlases vārtsargs Noiers iedrošina homoseksuālos futbolistus publiski atzīties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas izlases vārtsargs Manuels Noiers izteicies, ka vēlas, lai homoseksuāli futbolisti savu seksuālo orientāciju darītu zināmu plašākai publikai.

24 gadus vecais futbolists, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Eiropas jaunajiem vārtsargiem, nāca klajā ar šādu paziņojumu, jo uzskata, ka līdzjutējiem neinteresē futbolistu seksuālā orientācija, bet tikai viņu sniegums laukumā.

«Tiem futbolistiem, kuri ir homoseksuāli, vajadzētu tā arī pateikt. Tas palīdzētu viņiem pašiem justies labāk un brīvāk,» izteicās futbolists, kurš pārstāv Vācijas bundeslīgas klubu Gelzenkirhenes «Schalke 04». «Un fani ātri ar to aprastu. Viņiem svarīgākais ir spēlētāja sniegums laukumā, nevis viņa seksuālie uzstādījumi.» 

Noiera iedrošinājums futbolā ir retums, jo sportā šī tēma joprojām ir tabu. Vairāki Vācijas bundeslīgas futbolisti ir anonīmi stāstījuši presē par grūtībām, ar kurām viņiem nācies saskarties, slēpjot to, ka viņi ir homoseksuāli.

Nelaiķis Džons Fašanu ir, iespējams, zināmākais futbolists, kurš publiski atzinies, ka ir homoseksuāls. Talantīgajam futbolistam, kurš pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados spēlēja Anglijas klubā «Nottingham Forest», par to nācās dārgi samaksāt, jo viņa trenerim Braienam Klofam šī atzīšanās negāja pie sirds. Viņš patstāvīgi izsmēja Fašanu, pat neļaujot viņam trenēties kopā ar pārējo komandu.

Fašanu karjerā vairs nesasniedza tādus augstumus kā iepriekš, un 37 gadu vecumā izdarīja pašnāvību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu