Vācijas ministri taupības nolūkos nakšņo savos birojos (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Will Spaetzel, CC BY-NC-SA 2.0

Vairāki Vācijas ministri taupības nolūkos naktīs guļ savās pieņemšanas telpās, kaut arī viņu alga ir ap 14 000 eiro mēnesī.

Ģimenes lietu ministre Manuela Švesiga ir starp tiem vācu politiķiem, kas regulāri pārnakšņo savā birojā, nevis īrētajā dzīvoklī Berlīnē, svētdien atklāja žurnāls «Der Spiegel».

Birojā ir gulta, kumode un duša, kā arī tuvumā pieejama virtuve. Parlamenta sesijas laikā darba telpa sociāldemokrātu politiķei kalpo kā otrās mājas.

Istaba tika iekārtota laikā, kad ģimenes lietu ministre bija Urzula fon der Leijena, kura tagad ir aizsardzības ministre. Pati fon der Lējena guļ šaurā gultā, kas novietota nelielā koridorā viņas tagadējā darba vietā, žurnālam atklāja ministrijas pārstāvis.

Savos birojos nakšņo arī tieslietu ministrs Heiko Māss un nodarbinātības ministre Andrea Nālesa, kuri abi ir sociāldemokrāti.

«Algas ir lielas, tāpēc ministriem vajadzētu būt spējīgiem īrēt dzīvokli galvaspilsētā,» norāda parlamenta budžeta komisijas vadītāja Gezīne Leča.

Ministriem nav par dzīvokli jāmaksā īre, bet par dzīvojamās platības izmantošanu, taču pie nodokļu nomaksas viņiem jādeklarē līdz par 221 eiro lieli «papildu ienākumi».

Tikmēr juristi prāto, vai likums atļauj ministriem dzīvot savos birojos. «Ja ministram kādreiz nākas pārnakšņot uz dīvāna, tur nevar būt nekādu iebildumu,» uzskata jurisprudences profesors Ulrihs Batis. «Taču ja ministrs ievācas ministrijā uz dzīvi, tas ir ļoti problemātiski.»

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu