Vācijas politiķe piedāvā laulībām septiņu gadu termiņu

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No arhīva

Kāda konservatīvo aprindās ietekmīga Vācijas politiķe trešdien ierosināja noteikt, ka laulību kontraktu darbības laiks beidzas pēc septiņiem gadiem, paredzot tos pēc abu pušu vēlēšanās pagarināt.

«Ierosinu, lai laulība pēc septiņiem gadiem zaudētu spēku,» žurnālistiem Minhenē paziņoja Gābriele Pauli. «Tas nozīmētu, ka kādam būtu jāuzņemas saistības tikai uz fiksētu laika periodu un būtu aktīvi jācenšas panākt jūsu solījuma atjaunošana, ja jūs vēlētos turpināt.»

Šis priekšlikums ir Pauli manifesta sastāvdaļa, kas sagatavots, viņai pretendējot uz Bavārijas valdošās partijas — Kristīgi sociālās savienības (CSU) — līderes amatu.

CSU ir kancleres Angelas Merkeles vadītās Kristīgi demokrātiskās savienības (CDU) meitas partija, un līdzšinējais partijas līderis Edmunds Štoibers, kas ilgāk nekā desmit gadus bijis arī federālās zemes premjerministrs, amatu atstāj. Par viņa pēcteci paredzēts lemt nākamnedēļ.

Janvārī Štoibers, piekāpjoties Pauli vadītajam partijas iekšējam dumpim, piekrita demisionēt šā gada septembra beigās. Īsi pēc Štoibera paziņojuma par atkāpšanos Pauli izraisīja skandālu, pozējot kāda žurnāla fotogrāfijai kā «bargā kundze», kas tērpusies garos lateksa cimdos.

Pauli nopietnu konkurenci rada pašreizējais Vācijas lauksaimniecības ministrs Horsts Zēhofers un transporta ministrs Ervīns Hūbers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu