Foto: Reuters/Scanpix

Francijas prezidents Fransuā Olands un Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien «konstruktīvā un auglīgā» telefonsarunā pārsprieduši krīzi Grieķijā un eirozonā, paziņojis Olanda birojs.

Abu valstu līderi apmainījās viedokļiem par situāciju Grieķijā, par gatavošanos G20 samitam, kas notiks 18.-19.jūnijā Loskabosā, Meksikā, un Eiropas Savienības (ES) samitam 18.-29.jūnijā, teikts Olanda biroja izdotajā paziņojumā.

Jau vēstīts, ka šodien Grieķijā notiek otrās parlamenta ārkārtas vēlēšanas sešu nedēļu laikā, kuru rezultātus ar bažām gaida visa pasaule, jo tie var būt liktenīgi ne tikai Grieķijai, bet visai eirozonas nākotnei.

Cīņā ar eirozonas krīzi un centienos pēc progresa Vācijas un Francijas sadarbība vienmēr tikusi uzskatīta par vienu no galvenajiem spēkiem.

Pagājušo piektdien Merkele pauda nožēlu par paļāvības trūkumu eirozonas līderu vidū un brīdināja nepieļaut viduvējību cīņā ar Eiropas finansiālajām problēmām.

Kancleres komentāri izpelnījās Francijas premjerministra Žana Marka Ero kritiku, kurš gan vēlāk centās situāciju nolīdzināt, paziņojot, ka Francijai un Vācijai vajadzētu strādāt «roku rokā, lai atrastu risinājumu Eiropas izvešanai no krīzes.»

Viņš arī uzsvēra, ka pilnīgi noteikti netiek veidota koalīcija, lai izolētu Merkeli, kura aizstāv taupības pasākumus, kurus Francija vēlas atvieglot par labu izaugsmes veicināšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp