Vācijas vēstnieks pauž bažas par LU studiju programmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lu.foto

Vācijas vēstnieks Rīgā Klauss Burkharts nosūtījis izglītības un zinātnes ministram Rolandam Brokam vēstuli, kurā pauž sašutumu par Latvijas Universitātes (LU) realizēto maģistrantūras programmas Starptautiskais bizness kvalitāti, kura pirms diviem gadiem neesot bijusi akreditēta, raksta nra.lv.

LU vadība noliedz, ka programma nebūtu akreditēta.

Nra.lv raksta: «No 2007. gada rudens līdz 2009. gada vasarai LU Ekonomikas un vadības fakultātē par Vācijas akadēmiskās apmaiņas dienesta (DAAD) līdzekļiem studēja Matiass Hobeins. Viņš bija viens no 18, kuri pauda neapmierinātību ar LU studiju programmu angļu valodā.»

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) veicis pārbaudi un konstatējis 26 pārkāpumus, to skaitā ir fakts, ka LU nav informējusi IZM Augstākās izglītības programmu Licencēšanas komisiju par izmaiņām studiju programmā.

«Savukārt LU mācību prorektors Juris Krūmiņš norāda, ka programma ir akreditēta un, ja laikraksts publicēs nepamatotu informāciju, viņš patur tiesības vērsties tiesā. To, ka programma patiešām bi IZM aicinās IKVD veikt atkārtotu pārbaudi LU. Pirmā akreditācija notikusi 2004. gada maijā, un pērn tai veica nākamo akreditāciju, kuras termiņš noteikts 2016. gada beigas. Taču pērn IKVD pārbaudes aktā konstatējošajā daļā ir teikts, ka ārvalstu studējošajiem netiek nodrošināta obligāta latviešu valodas apguve, kā to paredz Augstskolu likums,» raksta nra.lv.

 IZM aicinās IKVD veikt atkārtotu pārbaudi LU.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu