Vācu hakeri nozaguši «Lady Gaga», Timberleika, Kešas un Klārksones dziesmas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Tiek ziņots, ka divi vācu hakeri nozaguši mūziķu «Lady Gaga», Džastina Timberleika, Kešas un Kellijas Klārksones dziesmas un pārdevuši tās interneta vidē, tādejādi izraisot vairāku singlu priekšlaicīgu izdošanu, piektdien paziņoja varas iestādes.

17 gadus vecs students un 23 gadus vecs bezdarbnieks aptuveni 12 mēnešus izmantojuši tā dēvētos trojas vīrusus, lai iekļūtu mākslinieku datoros, ziņu aģentūrai «The Associated Press» atklāja Dīsburgas virsprokurors Rolfs Haferkamps.

Šajā laika posmā, nelikumīgi pārdodot ierakstus, viņi nopelnīja vairāk nekā 10 000 eiro (7 028 latus).

Abi hakeri, no kuriem viens ir zināms kā «DJ Stolen», lejupielādēja arī seksuāli kompromitējošu kādas mūziķes fotoattēlu un to izmantoja, lai dziedātāju šantažētu, taču Haferkamps neatklāja, kura dziedātāja tā bijusi.

Par notikušo kiberuzbrukumu policija tika informēta, kad kāda Klārksones cienītāja brīdināja viņas pārstāvjus, ka interneta vidē iespējams iegādāties mūziķes vēl neizdotās dziesmas.
Atšķirībā no ASV Vācijā prokuratūra vispirms veic oficiālu izmeklēšanu un tikai tad, ja tiek atrasti pietiekami daudz pierādījumu, izvirza kriminālapsūdzību. Haferkamps pavēstīja, ka izmeklēšanu plānots pabeigt līdz janvārim. Iespējamie hakeri pašlaik dzīvo kopā ar saviem vecākiem Vācijas rietumos.

Mūziķu pārstāvji vēl nekādus komentārus nav snieguši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu