Vai Anna Heteveja būs nākamais «Oskara lāsta» upuris? (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc tam, kad Anna Heteveja saņēma «Oskaru» kā labākā aktrise otrā plāna lomā par darbu mūziklā «Nožēlojamie», daudzi sāka satraukties par aktrises ne tik sen noslēgto laulību likteni. Kā zināms, daudzi tic «Oskara lāstam» - 63% «Oskaru» saņēmušo aktrišu drīz vien izšķiras, vēsta «dailymail.co.uk».

Anna Heteveja šogad saņēma «Oskaru» kā labākā aktrise otrā plāna lomā par darbu mūziklā «Nožēlojamie». Ar viņu kopā līksmoja viņas vīrs Adams Šulmens ar kuru laulības ostā abi iestūrēja tikai aizvadītā gada septembrī. Jācer, ka laimīgo pāri neskars netīkamā Kinoakadēmijas balvu statistika par balvu ieguvušajām aktrisēm.

Pēdējais «Oskara» upuris bija Sandra Buloka, kura tieši pēc profesionāli veiksmīgās ceremonijas (balva par lomu filmā «The Blind Side») uzzināja par vīra Džeses Džeimsa neuzticību. Laulības dienas bija skaitītas...

Gadu iepriekš zeltīto statueti saņēma Keita Vinsleta par smago lomu filmā «The Reader». Pēc gada izjuka viņas laulība ar režisoru Semu Mendesu.

Minēsim vēl dažus piemērus.

Džūlija Robertsa «Oskara» pateicības runā (iegūstot balvu par lomu filmā «Erin Brockovich») pieminēja savu mīļoto dzīvesbiedru Bendžaminu Bretu. Pēc trim mēnešiem šīm attiecībām pienāca gals.

Daudzu atmiņā palikusi Holas Berijas «Oskara» iegūšana, jo uzsvars, protams, tika likts uz revolucionāro «afroamerikānietes» pirmo uzvaru. Loma filmā «Monster's Ball» dāvāja aktrisei godalgu, bet laulība ar Ēriku Benetu kopā turējās vēl tikai gadu.

Rīsas Viterspūna laulība ar Raienu Filipu pajuka gadu pēc balva iegūšanas par lomu filmā «Walk The Line».

Hilarijas Svonkas laulība ar Čadu Lovu izturēja aktrises pirmo triumfu 1999. gadā par lomu filmā «Boys Don't Cry». Savukārt, otro «Oskaru» par «Million Dollar Baby» deviņus gadus ilgusī laulība nepārdzīvo.

Statistika pierāda, ka vīriešu kārtas aktieru laulību apbalvojums tik negatīvi neietekmē.

Pētniece Ticiāna Kasiāro to skaidro ar slavas ietekmi: «Oskara balvu var uzskatīt kā profesionālā statusa «lēcienu» kolēģu un arī plašākas sabiedrības acīs».

Tā kā ilggadējie sabierības standarti «prasa», ka sociālajā un ekonomiskajā aspektā vīrietim jādominē, tad šis «apbalvojuma pavērsiens» var tikt uztverts kā «normu pārkāpums». Tad sieva, vai vīrs, vai abi attiecībās var izjust diskomfortu, kas var novest pie nespējas sadzīvot un turpināt laulības dzīvi.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu