Vai bērnus vajag pērt?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš

Centrs «Dardedze» sācis mēnesi ilgu kampaņu pret bērnu fizisku sodīšanu — «Noliec siksnu!».

noskaidrot jūsu domas par bērnu fizisku iespaidošanu.

«Noliec siksnu!» mērķis ir mainīt Latvijā iesīkstējušo uzskatu, ka bērnu fiziska sodīšana — pēršana, iepļaukāšana, sapurināšana — ir adekvāts un pieņemams bērnu audzināšanas veids, kas ilgtermiņā neietekmē bērnu un vecāku attiecības.

Centra «Dardedze» vadītāja Agnese Megne akcijas atklāšanā norādīja, ka jebkāds sods bērnā izraisa vainas apziņu, bailes un kaunu. «Mūsu pieredze rāda, ka bērni ļoti detalizēti atceras, kādā veidā saņēmuši sodu, kurā vietā tas noticis, kāda bijusi siksna, cik ļoti tas sāpējis, taču gandrīz nekad neatceras iemeslus, par ko šis sods bijis,» uzsvēra Megne.

Kampaņas radošās idejas autors «DDB» izpilddirektors Andris Rubīns skaidroja, ka ar šo kampaņu vēlas atvērt acis tām Latvijas ģimenēm un tiem vecākiem, kas, atceroties padomju laikus un atsaucoties uz savu bērnību, joprojām uzskata, ka siksna vai kāds cits pēriena instruments ir labākais un efektīvākais audzināšanas līdzeklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu