Vai darba devēji lasa motivācijas vēstules? (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

CV Market Latvia martā veica darba un karjeras vortāla www.cvmarket.lv lietotāju aptauju par motivācijas vēstuļu jautājumu. 61% no aptaujas aizpildītājiem uzskata, ka darba devēji ignorē, nelasa CV pievienotās motivācijas vēstules, bet 39% ir pretējās domās, portālam «Apollo» saka mārketinga menedžere Inga Daliba.

Motivācijas vēstules būtība ir nodibināt kontaktu ar cilvēku, kurš veic darbinieku atlasi, pāris teikumos prezentēt sevi un pateikt, ar ko Jūs esat īpašs un kāpēc esat atbilstošs konkrētajai vakancei. Bet, vai Jūsu sūtītās motivācijas vēstules lasa un kā uzrakstīt vēstuli, kuru izlasa, par to sīkāk.

Personalizējiet to

Noskaidrojiet personāla atlases speciālista vārdu, uzvārdu un, rakstot motivācijas vēstuli, uzrunājiet viņu vārdā, uzvārdā. Ja darba sludinājumā nav norādīta kontaktinformācija, nebaidieties uzzvanīt uz kompāniju un noskaidrot atlases veicēja vārdu.

Norādiet pozīciju, uz kuru kandidējat

Paturiet prātā, ka dotais personāla atlases speciālists, kuram sūtat savu pieteikumu, vienlaicīgi strādā ar vairākiem atlases projektiem. Tāpēc ietaupiet viņa laiku un motivācijas vēstulē norādiet, uz kura uzņēmuma un kādu amata pozīciju kandidējat.

Motivācija

Neizplūstiet garā stāstījumā , bet pāris teikumos lieciet saprast, ka esat ieinteresēts stādāt tieši šajā uzņēmumā un tieši šajā amatā. Būtībā atbildiet uz jautājumu, kāpēc es vēlos strādāt tieši šajā uzņēmumā?

Pastāstiet, ar ko esat īpašs

Nerakstiet vienkārši, ka Jums ir mani jāpieņem darbā, jo esmu atbilstošs šai pozīcijai. Atbildiet uz jautājumu: kāpēc es esmu atbilstošs šim amatam? Uzskaitiet savas konkurētspējīgās īpašības. Esiet godīgs, taču arī kautrīgums šeit nav vietā.

Citējiet atsauksmes sniedzēju

Vai esat pamanījuši, ka mārketinga speciālisti, lai veiksmīgi pārdotu kādu produktu vai pakalpojumu reklāmās izmanto zināmu vai sabiedrībā populāru cilvēku atsauksmes, teicienus vai viedokļus. Tas mums kā patērētājiem sniedz lielāku drošības sajūtu par produkta vai pakalpojuma kvalitāti. Tā arī motivācijas vēstules beigās varat atsaukties vai citēt Jūsu rekomendācijas sniedzēju, jo būtībā Jūs «pārdodat» darba devējam savu kandidatūru.

Nevairieties emocionalitātes

Atšķirībā no CV, kuram ir strikti noteikta forma, kas pieprasa korektas un koncentrētas informācijas sniegšanu, motivācijas vēstule ir personiska vēršanās pie otra cilvēka. Tāpēc pateicības frāzes, atkārtots apliecinājums tam, ka Jūs patiešām vēlaties šo darbu vai izteiktas pamatotas cerības, ka būsiet šī uzņēmuma sastāvdaļa, ir tikai pozitīva iezīme motivācijas vēstulei. Nebaidieties izteikt savas pozitīvās emocijas!

Ņemiet par labu šos ieteikumus un centieties vienmēr sūtīt personalizētas vēstules, kas domātas tieši konkrētam uzņēmumam, konkrētam cilvēkam, konkrētai pozīcijai, un Jūs rezultātā saņemsiet atgriezenisko saikni, atbildi, komunikācijas sākumu un beigu beigās arī kāroto amatu.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu