Vai «Gazprom» atbalstīs «Žalgiri»? (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas gāzes koncerns «Gazprom» apsver iespējas finansiāli atbalstīt naudas grūtībās nonākušo Kauņas basketbola klubu «Žalgiris», šodien vēsta portāls «Lrytas.lt».

Pēc tā rīcībā esošās informācijas, kā starpnieks šajās sarunās darbojas Krievijas prezidenta Vladimira Putina administrācijas vadītājs Sergejs Ivanovs, kas ir arī VTB līgas prezidents. Ja «Gazprom» atbilde būs pozitīva, par to jau šodien varētu paziņot Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) prezidents Arvīds Sabonis.

«Žalgira» jaunais ģenerāldirektors Pauļus Motiejūns svētdien intervijā «Lietuvos Rytas» televīzijai pastāstīja, ka situācija patiesībā ir vēl sliktāka, nekā februāra sākumā pirms paziņojuma par aiziešanu no kluba pieminēja tā agrākais īpašnieks Vladimirs Romanovs. Proti, parādi pret spēlētajiem tiešām sasnieguši Romanova pieminētos 25 miljonus litu (piecus miljonus latu), taču tā ir tikai daļa no kopējās parādu nastas.

«Ir parāds arī bankām «Ūkio bankas» un «Snoras». Parādu ir daudz, bet visur vēl neesmu paspējis iedziļināties. Bail pat skatīties, kas tur būs. Vispirms jāizvērtē situācija ar spēlētājiem,» viņš norādījis.

«Valda milzīgs juceklis. Ar spēlētājiem sen nav runāts, algas viņi nav saņēmuši aptuveni četrus mēnešus. Šobrīd pat grūti saprast, pēc kādas sistēmas vieni saņēmuši, bet citi nē un kā saņēmuši. Maigi izsakoties - haoss,» izteicies Motiejūns.

Vienlaikus viņš atzinis, ka stāvoklis ir nedaudz labāks nekā pirms trim gadiem, iepriekšējās krīzes laikā, jo «Žalgira» arēna un klubs šobrīd var iegūt zināmu naudu no biļetēm.

«Ir vajadzīgs liels pulks atbalstītāju, kuri veidotu ilgtermiņa stratēģiju vairākiem gadiem. Katrs varētu atbalstīt klubu pēc savām iespējām, kopīgi izveidojot 10-15 miljonu litu budžetu,» viņš spriedis. «Vispirms daļa naudas tiktu atvēlēta veco parādu segšanai. Manuprāt, Lietuvā ir iespējams savākt atbalstītājus un izveidot budžetu, kas ļautu piedalīties Eirolīgas turnīrā.»

Komentējot izteikumus, ka tagadējo klubu vajadzētu pasludināt par bankrotējušu un dibināt jaunu klubu, Motiejūns paudis viedokli, ka tas būtu jauns ceļš «no pašas apakšas», lai gan finansiāli sākt nu nulles būtu pavisam viegli.

Jau ziņots, ka Kauņas pašvaldība pagājušajā nedēļā nolēma piešķirt «Žalgirim» divus miljonus litu (408 000 latu) - lauvas tiesu no visas Kauņas sporta projektiem paredzētās summas. Ar šo naudu pietiek, lai samaksātu viena mēneša algu spēlētājiem, kuri jau bija izvirzījuši ultimātu, paziņojot, ka pārtrauks spēlēt, ja nauda netiks samaksāta.

Motiejūns pašvaldības palīdzību vērtējis ļoti atzinīgi, piebilzdams, ka kluba turpmākais liktenis daudzējādā ziņā būs atkarīgs no spēlētāju izpratnes un pacietības.

«Kad nākotnē paredzami stabili ieņēmumi, saprātīgi plānojot budžetu, daļu naudas var atlicināt parādu nomaksai. Trīs četru gadu laikā parādus varētu likvidēt. Ja spēlētāji piekristu, tā būtu izeja, bet tas nav ātrs risinājums,» viņš sacījis.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu