Vai masturbēt ir slikti?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

1. Vai masturbēt 14 gados ir slikti?

2. Man viens labs draugs teica, ka tad, kad masturbē, tas veselībai kaitē. Nu, sākas problēmas ar acīm vai domāšanu. Vai tā ir taisnība? Mazā

Sveika! Masturbēšana pati par sevi nav ne laba, ne slikta, tā ir Tava augošā ķermeņa izpausme, kas saistīta ar nākotnes seksualitāti, tuvām attiecībām ar pretējo dzimumu. Varētu pat teikt, ka šādi Tu iepazīsti savas izjūtas un daudz kas no tā Tev noderēs pieaugušā dzīvē. Par negatīvu masturbācijas ietekmi varētu runāt divos gadījumos. Pirmkārt, ja pusaudzis ar to nodarbojas pastiprināti, ļoti bieži, kas gan parasti ir veids, kā mazināt kādas citas problēmas radītu spriedzi. Otrkārt, ja masturbācija sāk aizstāt tuvas attiecības un vēlmi pēc mīļotā cilvēka (tas gan vairāk attiecas uz vecākiem jauniešiem). Sliktas ietekmes uz acīm vai domāšanu gan tai nav — tas pavisam noteikti ir mīts, turklāt vēl ļoti vecs!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu