Vai pazudusī lidmašīna varēja izvairīties no radariem? (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ARM Climate Research Facility, CC BY-NC-SA 2.0

Vai «Malaysia Airlines» «Boeing 777» pasažieru lidmašīna varēja šķērsot valstu robežas un palikt radariem nepamanīta, tas šobrīd ir viens no galvenajiem jautājumiem, ko cenšas noskaidrot izmeklētāji, vēsta telekanāls CNN.

«Radaru pārklājumā mēdz būt neredzamas vietas un lidmašīna var lidot arī zemāk virs zemes, kas ļautu tai izvairīties no radaru signāliem,» telekanālam sacīja bijušais Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) speciālais aģents Džefrijs Bītijs.

«Šajā pasaules reģionā vismaz teorētiski ir iespējams izlidot caur kalniem tā, lai radari to nevarētu pamanīt. Arī pieredzējis pilots iepriekš būtu varējis izplānot tādu maršrutu, lai varētu no radariem izvairīties, radaru neredzamos punktus ir diezgan viegli noteikt,» teica Bītijs, piebilstot, ka līdzīgu metodi amerikāņi izmantojuši, kad nepamanīti ielidojuši Pakistānā, lai notvertu Osamu bin Ladenu.

Pirmdien Malaizijas laikraksts «New Straits Times» vēstīja, ka lidmašīna, iespējams, lidojusi ļoti zemu – 1500 metru augstumā vai zemāk un varētu būt izmantojusi kalnaino apvidu, lai izvairītos no radariem.

ASV pārstāvji gan iepriekš arī teikuši, ka viņuprāt lidmašīna nevarētu būt lidojusi uz ziemeļiem, kā to pieļāvuši izmeklētāji, un palikt radaru nepamanīta. Kāds no radariem to noteikti būtu pamanījis. Bet cits lidojuma virziens, savukārt, nav ticams, jo lidmašīnai nepieciešams īpaši garš nosēšanās laukums.

Jau ziņots, ka lidsabiedrības «Malaysia Airlines» lidmašīna, kas atradās ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu, pazuda 8.marta rītā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu