Vai pirtī var novājēt?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.piekuni.lv

Katram otrajam pirts cienītājam ir liekie svara kilogrami, un ne viens vien cer, ka, pateicoties regulāriem pirts apmeklējumiem, kāds no šiem kilogramiem izzudīs. Tūlīt pēc pirts patiešām var novērot zināmu svara zudumu, taču to galvenokārt izraisījusi izsvīšana.

Ūdens zaudējumu kompensē ar dzeršanu. Tas nepieciešams nieru darbībai. Bez šķidruma atkritumvielas nevar izdalīties un vēlamais tīrīšanas efekts samazinās.

Ļoti liela liekā svara gadījumā būtu jāpavaicā ārstam, vai iešana pirtī ieteicama. Liekie kilogrami var apgrūtināt asinsriti, tāpēc pirms iešanas pirtī būtu vēlams samazināt svaru.

Pirts nepadarīs slaidu un neaizvietos diētu

Pretēji plaši izplatītajam viedoklim — pirts nepadarīs slaidu. Var gadīties tieši pretējais: tie, kas pēc pirts radušās slāpes dzēš ar saldiem dzērieniem, piemēram, limonādi vai kalorijām bagātiem dzērieniem, piemēram, alu, var pat pieņemties svarā. Šādā veidā organismam tiek piegādāts vairāk enerģijas, nekā no tā izvadīts. Turklāt pirts, līdzīgi kā peldēšana, rada lielu apetīti. Cilvēks, kas pēc pirts daudz ēd, var tikai sapņot par svara samazināšanu.

Iešana pirtī var veiksmīgi papildināt diētu. Ja taukaudu apjoms samazinās, āda bieži šķiet vaļīga un asinsrite nav tik laba. Pirts padara saistaudus elastīgākus un ādu gludāku — rezultātā cilvēks izskatīsies ne tikai slaidāks, bet arī skaistāks.

Materiāls tapis sadarbībā ar izdevniecību «Madris»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu