Vai Rosbergs var gatavoties vicečempiona titulam? (24)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Zinu, zinu, zinu – vēl ir knapi beidzies ceturtais no 19 Pirmās Formulas posmiem un par čempionu var kļūt ne tikai Hamiltons vai Rosbergs, bet arī Alonso, Raikonens, Batons un, iespējams, pat Hilkenbergs.

Britu prese jau pēc Malaizijas GP (sezonas otrais posms), Hamiltona pārliecinošo uzvaru dēvēja par nokautējošu Lūisa komandas biedram Rosbergam. Tādi secinājumi šķita pāragri un nevietā. Jau pēc nedēļas Bahreinas GP Niko pierādīja, ka Malaizijā, pirmkārt, nebija ne nokauts un pat ne arī nokdauns, un otrkārt, Rosbergs ir gatavs cīņai ar Hamiltonu 56 apļu un 300 kilometru garumā. Tiesa, beigās komandas biedram tomēr piekāpjoties.

Pagāja vēl divas nedēļas un pienāca Ķīnas GP. Kvalifikācijā Rosbergs nebija pārāk apmierināts ar formulas vadāmību, izšķirošajā brīdī kļūdaini nolasīja informāciju no stūres ekrāna un rezultātā tikai ceturtā starta vieta. Sacīkstēs Rosbergs bija lielisks. Startā pēc sadursmes ar «Williams» pilotu Valteri Botasu atkritis uz septīto vietu, bez iespējām komandai nolasīt viņa telemetrijas datus, Niko tika līdz otrajai vietai, finišā atpaliekot no Hamiltona saprotamas 18 sekundes. Turklāt Rosbergs joprojām ir līderis pasaules čempionāta kopvērtējumā. Tomēr tendence vācietim nav patīkama.

Ja nākamajos divos, trijos posmos Spānijā, Monako un Kanādā uzvarēs Hamiltons, matemātiski, Rosbergs, protams vēl neko nebūs zaudējis, īpaši gadījumā, ja turpinās finišēt otrajā vietā. Tomēr smaids par goda pjedestāla otro pakāpienu noteikti samazināsies ar katrām nākamajām sacīkstēm, līdz izzudīs pavisam. Lai cik vēl uzvaru izcīnītu Hamiltons, šis protams, nebūs pirmais gadījums, kad pilots sezonu sāk ar vairākām uzvarām pēc kārtas (jāatceras, ka Rosbergam par laimi, Austrālijā Lūiss neuzvarēja). Tā savulaik dominējuši gan Naidžels Mansels un Mihails Šūmahers, gan Deimons Hils. Tomēr visos trijos gadījumos piloti biežāk vai retāk turpināja uzvarēt visas sezonas garumā.

Es gribēju pieminēt divas citas sezonas. 1993. gadā Alēns Prosts no pirmajiem desmit posmiem uzvarēja septiņos, un pārējos sešos viņam pietika ar vienu trešo un trīs otrajām vietām, lai kļūtu par čempionu. Pietiekami pārliecinoši, pat neskatoties uz Airtona Sennas uzvarām pēdējos divos posmos Japānā un Austrālijā.

Jau krietni tuvāk mūsdienām, 2009. gadā, Džensons Batons ar lielisko «Brawn» dubulto difuzoru no pirmajiem septiņiem posmiem uzvarēja sešos, un, neskatoties uz to, ka no pēdējiem desmit posmiem Džensons tikai divreiz kāpa uz goda pjedestāla, arī tika pie kārotā čempiona titulu.

Gan pašam Rosbergam, gan arī visiem Pirmās Formulas skatītājiem (varbūt izņemot Hamiltona fanus), pilnīgi nekas nebūtu pretī, ja Hamiltons tagad ieturētu nelielu pauzīti, un pie kādas uzvaras tiktu viņa komandas biedrs. Vēlams, Bahreinas elpu aizraujošajai cīņai līdzīgā manierē. Atskaites par Prosta ceturto un Batona vienīgo titulu droši varētu likt atpakaļ arhīva plauktos un mēs ar prieku sekotu līdzi interesantajai sezonai līdz pat Abu Dabi GP ar visiem pēdējā posmā piešķiramajiem dubultpunktiem.

Spānijas «Grand Prix» izcīņa kanālā «Viasat Sport Baltic»:

  • Piektdien, 9.maijā, plkst. 10.55 F1 Spānijas GP 1. treniņbraucieni
  • Piektdien, 9. maijā, plkst. 14.55 F1 Spānijas GP 2. treniņbraucieni
  • Sestdien, 10. maijā, plkst. 11.55 F1 Spānijas GP 3. treniņbraucieni
  • Sestdien, 10. maijā, plkst. 14.55 F1 Spānijas GP kvalifikācija
  • Svētdien, 11. maijā, plkst. 14.50 F1 Spānijas GP
Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu