Vai uz Emirātiem drīzumā varēsim doties bez vīzas? (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: *Crazy Diamond*, CC BY-ND 2.0

Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra Andreja Pildegoviča darba vizītes laikā Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) sāktas sarunas par abpusēja bezvīzu režīma ieviešanu.

Pirmdien un otrdien notikušās vizītes laikā tika gūts arī atbalsts Latvijas diplomātiskās pārstāvniecības izveidošanai AAE, aģentūru LETA informēja ĀM Preses un informācijas nodaļā.

Pildegoviča tikšanās laikā ar ārlietu ministra vietnieku Ahmedu Al Džarmanu tika uzsvērta abpusēja atzinība par Latvijas un AAE divpusējām attiecībām, kas ir vainagojušās ar ievērojamiem panākumiem tieši pēdējo gadu laikā. Ministra vietnieks apsveica Latviju ar valdības pieņemto lēmumu tuvākajos mēnešos atvērt Latvijas diplomātisko pārstāvniecību Abu Dabī, lai sāktu nepieciešamos darbus Latvijas vēstniecības izveidei AAE. Tāpat Džarmans pauda gandarījumu par Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» tiešo avioreisu sākšanu no Rīgas uz Abu Dabī, kas no pagājušā gada decembra vidus norit četras reizes nedēļā ciešā sadarbībā ar AAE nacionālo aviokompāniju «Etihad» un ir neatsverams ieguldījums divpusējo attiecību, kā arī ekonomisko kontaktu nostiprināšanā. Puses apmainījās arī ar viedokļiem par dažādiem reģionāliem un globāliem starptautisko attiecību dienas kārtības jautājumiem.

Tikšanās laikā ar AAE Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku Abdulā Muhamedu Al Hamedu tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar divpusējās līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas nepieciešamību. Tika pārrunātas abpusēja bezvīzu režīma ieviešanas iespējas jau pārskatāmā nākotnē, kas ievērojami atvieglotu un veicinātu abu valstu iedzīvotāju ceļošanas un tūrisma iespējas. Tāpat notika tikšanās ar Eiropas Savienības misijas vadību un vairāku uzņēmumu pārstāvjiem Abu Dabī un Dubaijā.

Latvijas delegācijā bija ĀM Konsulārā un diplomātiskā nodrošinājuma direkcijas vadītājs un Latvijas vēstnieks AAE Māris Selga, kurš rezidē Rīgā, kā arī ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas vadītājs Rūdolfs Brēmanis.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu