Vairāk nekā 20 cilvēki valstij atzinušies 589 000 latu nelegālā saņemšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) līdz šim saņemta 21 mantiskā stāvokļa deklarācija, kurās norādīti kopumā 589 644 latu iepriekš nedeklarēti ienākumi.

Par šiem nelegālajiem ienākumiem aprēķināts 88 437 latu iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) pēc 15% likmes. No tiem saņemti 45 008 lati, aģentūra LETA uzzināja VID sabiedrisko attiecību daļā.

Atbildot uz jautājumu, vai, VID skatījumā, ir pamats apgalvot, ka nelegāli gūto ienākumu deklarēšanas iespēja attaisnojusi savas cerības, Ieņēmumu dienestā aģentūrai LETA atzīmēja, ka deklarācijas iesniegšana un nodokļu samaksāšana par nelegālajiem ienākumiem, kas gūti laikā no 1991.gada līdz 2007.gada beigām, ir personas tiesības.

Šīs tiesības pati persona brīvprātīgi izvēlas izmantot vai neizmantot, tādēļ konkrēts ieņēmumu apjoms nav plānots, norāda VID.

LETA jau ziņoja, ka līdz ar mantiskā stāvokļa deklarāciju iesniegšanu jeb tā dēvēto sākumdeklarēšanu valsts dod iedzīvotājiem iespēju legalizēt iepriekš nelegāli gūtos ienākumus, par tiem samaksājot samazināto IIN 15% apmērā.

Šos iepriekš nedeklarētos ienākumus iespējams deklarēt, iesniedzot fiziskās personas mantiskā stāvokļa deklarāciju līdz 1.jūnijam, norādot nedeklarēto ienākumu summu un maksājamo nodokļu apmēru.

Nodokli varēs samaksāt viena mēneša laikā, taču, ja šī summa pārsniegs 1500 latus, tad nodokli varēs samaksāt trīs vienādās daļās, katru no tām samaksājot līdz 16.jūnijam, 16.septembrim un 16.decembrim.

Iepriekšminētajiem maksājumiem VID piemēros vispārējo samaksas termiņa pagarināšanas, kavējuma naudas un piedziņas kārtību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu