Vairāk nekā pusei automašīnu ir nepieciešams noregulēt gaismas (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Noslēgusies jau trīspadsmitā satiksmes drošības akcija «Autogaismas - Kārtībā!», kuru organizēja Autoklubs «LAMB» sadarbībā ar «AAS ERGO Latvija», OCTA un CSDD. Tās mērķis bija veicināt satiksmes drošību un, diennakts gaišajam laikam kļūstot īsākam, aicināt autovadītājus lielāku uzmanību pievērst savu automašīnu gaismām. Tieši nenoregulētas autogaismas bieži mēdz būt satiksmes negadījumu iemesls, tādēļ akcijas ietvaros, lai palīdzētu autovadītājiem ne tikai galvaspilsētā, bet citos Latvijas reģionos, Autoklubs «LAMB» piedāvāja iespēju pārbaudīt un noregulēt autogaismas bez maksas.

Kopumā Rīgā, Valmierā, Liepājā, Ventspilī un Daugavpilī tika pārbaudīti 2,5 tūkstoši automašīnu. 58% no tām autogaismas tika noregulētas, 16% bija jādodas uz autoservisu, lai veiktu remontu, un tikai 26% autogaismas bija kārtībā.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas statistika liecina, ka aizvadītajā gadā 48,6% no visiem ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem uz valsts autoceļiem reģistrēti krēslā un tumsā, bet kopumā šajā diennakts laikā notikuši 31,4% no visiem negadījumiem.

Ņemot vērā, ka tumšajā diennakts laikā, piemēram, naktī autovadītāju aktivitāte kopumā samazinās, avāriju skaits joprojām ir ievērojams. Tomēr kopš 2001. gada ceļu satiksmes negadījumu skaits tumšajā diennakts laikā ir samazinājies par 42%, kas apliecina arī akcijas «Autogaismas - Kārtībā!» ieguldījuma lomu.

Autokluba «LAMB» prezidents Juris Zvirbulis ir pārliecināts, ka akcija, kura ilga vairāk nekā sešas nedēļas gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās, ir devusi nozīmīgu ieguldījumu satiksmes drošībā. «Pareizi noregulētas autogaismas ir viens no būtiskākajiem priekšnoteikumiem, lai mēs uz ceļa justos droši un neradītu problēmas pārējiem satiksmes dalībniekiem. Šogad iepriecina arī citu organizāciju un kompāniju īstenotās publiskās satiksmes drošības akcijas, gatavojoties ziemai,» uzsver Autokluba «LAMB» prezidents.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu