Vairākās vietās policija veic kratīšanas; arī «Maxima» birojā (181)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdienas rītā uzņēmuma «Maxima Latvija» birojā «Abras» Ķekavas pagastā ieradušies policisti, liecina portāla «Apollo» rīcībā esošā informācija.

Policijā portālam «Apollo» apstiprināja, ka šobrīd vairākās vietās policija veic kratīšanas, kas saistītas ar Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu.

Kā portālam «Apollo» norādīja Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava, sīkāku informāciju policija šobrīd nesniedz. Valsts policijā ziņo, ka saistībā ar notikušajām kratīšanām šodien pēc plkst.15 policija rīko preses brīfingu, kur informāciju sniegs Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

«Maxima» pārstāvis Jānis Beseris apstiprināja, ka uzņēmuma birojā šobrīd ir policisti. Vaicāts, vai tiek izņemti kādi pierādījumi, Beseris atbildēja, ka nezina. Tāpat viņš nezināja teikt, vai policija ir aizturējusi kādu personu un to, cik daudz policistu ir «Maxima» birojā.

Viņš norādīja, ka uzņēmums sniegs visu atbalstu, kas izmeklēšanā nepieciešams policijai.

Projektēšanas uzņēmuma «HND Grupa» īpašnieks Ivars Sergets aģentūrai LETA apstiprināja, ka patlaban policija uzņēmumā veic kratīšanu, taču plašāku komentāru nesniedza.

Uzņēmuma «Re&Re» pārstāve Iveta Stepanova apstiprināja, ka policija veikusi kratīšanu, taču sīkāku informāciju par to nevarēja sniegt.

Savukārt arhitektu biroja «Kubs» pārstāves Evijas Ansonskas sniegtā informācija liecina, ka uzņēmuma pārstāvji, izsniedza lielveikala «Maxima» projekta materiālus papīra un digitālā formātā.

Ansonska informē, ka biroja tehnika un citi materiāli netika izņemti.

«Birojs tiesībsargu rīcībā nodeva arī tikko saņemto mūsu pieaicinātā neatkarīgā eksperta Valtera Celmiņa ekspertīzi lielveikala «Maxima» Tehniskā projekta būvkonstrukcijas daļai, kas, mūsuprāt, ir nozīmīgs pierādījums lietā. Birojs pilnībā sadarbojās ar policijas pārstāvjiem un sniedza visu tiesībsargiem nepieciešamo informāciju,» norāda arhitektu biroja pārstāvji.

Ansonska informē: «Apliecinām, ka arī turpmāk mēs būsim atvērti un sadarbosimies ar tiesībsargājošajām institūcijām, sniegsim visu mūsu rīcībā esošo informāciju, lai sekmētu patiesības noskaidrošanu šajā traģiskajā notikumā. Vienlaikus vēlamies informēt, ka pēc mūsu lūguma, Latvijas Arhitektu savienība arī izveidojusi ekspertu komisiju, kas sniegs neatkarīgu slēdzienu arī par projekta arhitektūras daļu.»

Komentāri (181)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu