Vairāki cilvēki guvuši traumas krītot vai apdedzinoties (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Sestdien vairāki cilvēki guvuši traumas, krītot no augstuma vai apdedzinoties, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Kurzemē septiņus mēnešus vecs bērns izkritis no dīvāna un ar galvas traumu nogādās slimnīcā. Latgalē septiņus gadus vecs bērns nokritis no aptuveni divus metrus augstām piepūšamām atrakcijām un ar galvas traumām nogādās slimnīcā. Vidzemē 35 gadus vecs vīrietis guvis darba traumu, krītot no stalažām un ar galvas traumu nogādāts slimnīcā.

Iepriekšējā diennaktī vairāki cilvēki arī cietuši no apdegumiem. Vienu gadu vecs bērns no plīts uzrāvis sev virsū katliņu ar karstu ūdeni, gūstot rokas, kakla, krūšu kurvja un muguras termiskus apdegumus līdz 15% no ķermeņa virsmas. Latgalē 34 gadu vecs vīrietis nejauši uz muguras uzlējis karstu ūdeni. Arī divus gadus vecs bērns no galda norāvis sev virsū karsta ūdens krūzi, gūstot vaiga un kakla termiskus apdegumus. Zemgalē 36 gadus vecs vīrietis guvis plašus apdegumus, kas gūti alkohola reibumā smēķējot gultā. Vīrietis ar krūšu un rokas apdegumiem nogādās slimnīcā.

Zemgalē darba traumu guvusi 18 gadus veca sieviete, nejauši uzpūšot uz sejas atkaļķošanas līdzekli, gūstot sejas apdegumus.

Rīgas reģionā 27 gadus vecs vīrietis gājis pa braucamo daļu, viņu aizķērušas vairākas mašīnas un puisi no gūtajām traumām ir miris. Latgalē septiņus gadus vecu meiteni, skrienot pāri ielai, aizķērusi mašīna, rezultātā meitene ar galvas un kājas traumām nogādā slimnīcā.

Latgalē 59 gadus vecu sievieti suns sakodis kājā, Zemgalē 50 gadu vecu vīrieti suns sakodis rokas pirkstos un pierē, savukārt Vidzemē deviņus gadus vecu meiteni suns sakodis rokā. Visi trīs hospitalizēti.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1200 izsaukums, no tiem 233 gadījumos cilvēki sūdzējušies par dažādām traumām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu