Vairākums spiegu programmu ielādē no Ķīnas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konferencē «Usenix Security» kompānija «Google» publiskojusi kaitīgās programmatūras vietņu pētījumu, kura rezultāti liecina, ka lielākoties slepena «spyware» ielādēšana tiek veikta no datoriem, kas atrodas Ķīnā.

«Google» vecākais inženieris Nilss Provoss norāda, ka apmēram 67% visu bīstamo vietņu un 64% aizdomīgo serveru atrodas Ķīnas teritorijā. Provoss uzskata, ka kaitīgās programmas, kas izmanto interneta tehnoloģijas, ir nopietna problēma, kuru pagaidām efektīvi atrisināt nav iespējams.

Laikposmā no 2007. gada janvāra līdz oktobrim «Google» speciālisti analizēja 66 miljonus unikālu adrešu un secināja, ka zem 3,5 miljoniem adrešu slēpjas kaitīgas programmas. Publicētā analīze ir daļa no «Google» centieniem aizsargāt lietotājus.

Kompānija sastāda potenciāli bīstamo vietņu sarakstu, un meklētājs lietotājus brīdina, kad šo vietņu adreses parādās meklējuma rezultātu sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu