Vairākums uzņēmēju sliecas uz SC, mākslinieki – uz nacionāļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Liela daļa uzņēmēju uzskata, ka valdībā jābūt «Saskaņas centram» (SC), bet mākslinieki domā, ka Nacionālajai apvienībai.

Kā ceturtdien raksta laikraksts «Diena», uzņēmēja Mairita Solima valdībā vēlētos redzēs SC.

«Koalīcijā vēlētos redzēt SC ar Dombrovski kā premjeru. Man ir iespaids, ka Dombrovskis man kā uzņēmējai garantētu stabilitāti. SC vēlētos redzēt valdībā, jo nomaļus stāvēšana ir jāizbeidz. Ja cilvēki raujas pie varas, tad jālaiž. Latviešu bāleliņu laikā izaugsme varēja būt straujāka, tāpēc ceru, ka SC, nākot pie varas, varētu to mainīt. Man nekas nav pret sadarbību ar Krieviju, priecātos, ja tūrisma jomā tā tiktu veicinātu,» saka Solima.

Arī advokāts Andris Grūtupus norāda: «Latvijas kā valsts interesēs vajadzētu paņemt SC. Lai viņi beidzot parāda, ko prot, lai parāda, kā strādā. Ja tas tā nebūs, tad nākamajās vēlēšanās lielāks skaits latviešu nobalsos par viņiem. Kas attiecas uz «Visu Latvijai!», pats balsoju par viņiem, bet nevajadzētu viņiem iet valdībā. Vajadzētu krāt spēkus. Jāpiestrādā pie ekonomiskās programmas, nevar iet tikai ar nacionālo programmu. Nevajag steigties, vajag pakrāt spēkus, un nākamreiz viņiem, iespējams, būs 24, nevis 14 vietu.»

«Ar sirdi un dvēseli esmu Latvijas cilvēks, kaut arī neesmu latvietis. Valstij ir jābūt nacionālai, bet tas nenozīmē, ka būtu jāpārmet citām nācijām. Man būtu sāpīgi, ja vienā brīdī es justos nedroši kā cilvēks. No politiskā viedokļa nav ko uztraukties – ja «Vienotība», ZRP pareizi strādās, neviens nevarēs neko mainīt un SC neko sliktu nevarēs izdarīt. No ekonomiskā viedokļa nedrīkstam pagriezt muguru Krievijai, mums jārēķinās ar lielu valsti,» uzskata uzņēmējs Kirovs Lipmans.

Savukārt modes māksliniece Elita Patmalniece domā, ka visiem jāiet veidot kopīgu valdību.

«Kāpēc nevar visi veidot kopīgu valdību, ja reiz cilvēki par viņiem ir balsojuši? Nevar taču strīdēties, jo dzīvojam vienā valstī,» viņa saka.

Savukārt gleznotājs Jānis Anmanis uzskata, ka valdībā vajag dažus no Nacionālās apvienības un dažus no SC - «ja būs gan no vienas, gan no otras puses, tad varbūt kaut kas sanāks.»

«SC vēlētāju daļa noteikti ir jāņem vērā, bet emocionāli es nevaru pārdzīvot bailes no Krievijas. Tomēr man, paldies Dievam, nav jālemj, ko darīt,» sacīja gleznotāja Helēna Heinrihsone.

Lauku tūrisma asociācijas «Lauku ceļotājs» prezidente Asnāte Ziemele norāda: «Man datorā nav instalēta kirilica, un man nepatīk, ka, zvanot uz Rīgas domi, man atbild krievu valodā. Arguments, ka, nepaņemot valdībā SC, tiktu ignorēta kāda vēlētāju daļa, man neliekas loģisks, jo vienmēr kāds paliks ārpusē. Esmu par to, lai nebūtu divkopienu valsts un lai būtu tā, kā amerikāņiem, lai integrācija būtu notikusi labāk. Neesmu pret krieviem, bet esmu pret tiem, kas ir nelojāli pret mūsu valsti.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu