Valdība dod zaļo gaismu, olimpieši saņems prēmijas (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība šodien atbalstīja Latvijas olimpiskās komandas sportistu prēmēšanu par izciliem panākumiem Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs, vēsta «lsm.lv».

Kopumā sportistu prēmijām valdība atvēlēja 1 516 664 eiro, ietverot nodokļu samaksai paredzētos līdzekļus.

Naudas balvas saņems sportisti, viņu treneri, sporta ārsti, apkalpojošais personāls un attiecīgās sporta veidu federācijas. Lielāko naudas balvu - 111 884 eiro - tai skaitā 26 511 eiro nodokļu samaksai piešķirs sportistam Martinam Dukuram par izcīnīto sudraba medaļu skeletona sacensībās.

Savukārt bobsleja pilotam Oskaram Melbārdim par sudraba godalgu četriniekos un 5.vietu divnieku ekipāžu sacensībās pienāksies summā 101 999 eiro, tostarp 24 339 eiro nodokļu nomaksai.

Kamaniņbraucējiem Andrim un Jurim Šiciem, kuri bronzas godalgas nopelnīja gan divnieku sacensībās, gan Latvijas komandas sastāvā stafetē, summā katram paredzēts 100 651 eiro, tai skaitā 23 815 eiro nodokļiem. Latvijas Hokeja federācijai par valstsvienības kvalificēšanos olimpiskajam turnīram piešķirs sporta veida attīstībai 142 288 eiro.

«2014.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos pirmo reizi vienu olimpisko spēļu laikā Latvijas sportisti individuālajos sporta veidos izcīnījuši vairākus sasniegumus, par kuriem viņiem var tikt piešķirta naudas balva. Tie ir brāļi Šici, izcīnot bronzas medaļu gan kamaniņu divniekā, gan kamaniņu komandu stafetē, kā arī Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, izcīnot sudraba medaļu bobslejā četriniekiem un piekto vietu bobslejā divniekiem. Ņemot vērā šo situāciju, Izglītības un zinātnes ministrija kā par sporta nozari atbildīgā ministrija rosināja grozīt šobrīd spēkā esošos Ministru kabineta noteikumus un noteikt, ka par sasniegumiem olimpiskajās spēlēs naudas balvu var piešķirt par katru no sasniegumiem,» uzsver izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu