«Valencia» pārraksta UEFA Eiropas līgas vēsturi un sasniedz pusfinālu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs «Valencia» ceturtdien kļuva par pirmo UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēļu vēsturē, kas atbildes mačā spējis atspēlēt pirmajā cīņā iekrāto trīs vārtu deficītu, sasniedzot turnīra pusfinālu.

Bez «Valencia» komandas pusfinālā iekļuva vēl viena Spānijas komanda «Sevilla», Portugāles klubs Lisabonas «Benfica» un Itālijas komanda Turīnas «Juventus».

«Valencia» pirmajā ceturtdaļfināla spēlē izbraukumā ar 0:3 bija zaudējuši Šveices klubam «FC Basel», tomēr atbildes cīņā savā laukumā triumfēja papildlaikā ar 5:0, kas divu maču summā deva panākumu ar 5:3.

Trīs vārtus mājinieku labā guva uzbrucējs Fransisko Alkasers, bet «Basel» komanda papildlaikā pamanījās tikt pie divām sarkanajām kartītēm.

«Valencia» komanda šajā turnīrā uzvarēja 2004. gadā, kas arī ir vienīgā reize, kad tā tikusi līdz finālam.

Citviet «Benfica» savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Nīderlandes klubu «AZ Alkmaar», divu spēļu summā esot pārāki ar 3:0. Abus vārtus mājiniekiem guva spāņu uzbrucējs Rodrigo Moreno.

Lisabonas klubs šī turnīra finālā spēlējis trīs reizes, allaž piedzīvojot zaudējumus. Iespēja iegūt trofeju «Benfica» futbolistiem bija arī pērn, kad tika atzīts Anglijas kluba Londonas «Chelsea» pārākums.

Itālijas čempioni «Juventus» savu skatītāju priekšā ar 2:1 (1:1) uzvarēja Francijas komandu Lionas «Olympique», kas ļāva divu spēļu summā uzvarēt ar 3:1. Cīņas likteni izšķīra viesu komandas aizsarga Samuela Umtitī savos vārtos raidītā bumba cīņas 68. minūtē.

Pārvarot arī pusfināla kārtu, «Juventus» komandai būs iespēja par šī turnīra galveno trofeju cīnīties savā stadionā. Turīnas klubs iepriekš šajās sacensībās uzvarējis trīs reizes, pēdējo reizi to iespējot 1993. gadā.

Savukārt «Sevilla» atbildes spēlē ar 4:1 (3:0) savā laukumā sagrāva Portugāles komandu «FC Porto», divu maču summā esot pārāka ar 4:2. Mājinieki 3:0 savā labā panāca jau līdz cīņas 29. minūtei, bet otrajā puslaikā draudus viņu uzvarai neradīja pat nonākšana mazākumā.

«Sevilla» futbolisti Eiropas otro prestižāko klubu futbola trofeju spēja izcīnīt divas reizes pēc kārtas - 2006. un 2007. gadā.

Pusfināla pāru izloze notiks šodien, bet fināls 14. maijā notiks Turīnā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu