Valensa: Es gaidu, kad pasaule Putinam atbildēs vīrišķīgi (328)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Polijas prezidents un Nobela miera prēmijas laureāts Lehs Valensa aicina izveidot starptautisku komisiju, lai piespiestu Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ievērot starptautiskus nolīgumus.

«Es gaidu, kad pasaule Putinam atbildēs vīrišķīgi. Tagad visi izmanto kaut kādas kombinācijas,» intervijā laikrakstam «Rzeczpospolita» sacīja Valensa, komentējot Krievijas realizēto Krimas aneksiju.

Valensa norādīja, ka pasaule nekādā gadījumā nevar piekrist Ukrainas sadalīšanai. «Pasaulei jāatrod sevī solidārs spēks, kas liktu Putinam uzvesties atbilstoši 21.gadsimtam,» sacīja Valensa.

Pēc Valensas domām sankciju ieviešana pret Krieviju ir pārāk pieticīgs solis. «Jāsaprot, kas notiek ar Krievijas gāzi un preču tirdzniecību. Vai mēs varam atļauties izslēgt Krieviju no ekonomiskās dzīves.»

Pasaule nevar piedot Putinam Kijevas protestu upurus un Ukrainas teritorijas daļas atņemšanu un Krievijas prezidentam ir jāatbild par savu rīcību Hāgas tribunālā vai kādā citā starptautiskā tiesā, sacīja bijušais Polijas prezidents.

«Nedrīkst pārkāpt starptautiskus nolīgumus un vienošanās un radīt draudus citai nācijai. Ir jārīkojas, lai ikviens vēl pirms rīkoties, zinātu, ka viņu par to tiesās,» norādīja Valensa.

Komentāri (328)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu