Valērijs Belokoņs zaudējis pusi savu īpašumu vērtības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Anglijas «Championship» līgas kluba «Blackpool FC» īpašnieka, Latvijas uzņēmēja Valērija Belokoņa īpašumi gada laikā zaudējuši pusi vērtības, liecina britu sporta žurnāla «FourFourTwo» pētījums par Lielbritānijas futbola klubu īpašniekiem.

Belokoņa īpašumu vērtība gada laikā no 200 miljoniem sterliņu mārciņu (155,2 miljoniem latu) sarukusi līdz 100 miljoniem sterliņu mārciņu (77,6 miljoniem latu). Savas pozīcijas Belokoņs zaudējis arī sarakstā un gada laikā nokritis no 30. vietas uz 45. vietu.

Saraksta pirmajā vietā ierindojies «Manchester City» arābu īpašnieks Šeihs Mansurs bin Zajeds Al Nahjans, kura īpašumu vērtība tiek lēsta aptuveni 15 miljardu mārciņu (11,64 miljardu latu) apmērā, bet otrajā vietā ir vieni no Kaspara Gorkša pārstāvētās komandas «Queens Park Rangers» īpašniekiem - indiešu tērauda magnāts Lakšmi Mitals un viņa ģimene, kuru īpašumu vērtība ir 12,5 miljardi mārciņu (9,7 miljardi latu).

Jau ziņots, ka Belokoņa holdingkompānijas AS «Belokon Holdings» peļņa 2007. gadā sasniedza 35 384 latus, bet holdingkompānijas apgrozījums 2007.gadā bija 149 761 lats. «Belokon Holdings» piedalās uzņēmumu attīstības stratēģisko plānu izstrādē, nodrošina kontroli finanšu un juridiskajā jomā, kā arī personāla vadībā. Ieguldījumi veikti finanšu jomā, pārtikas rūpniecībā un masu medijos. Tāpat kompānija nodarbojas ar sociālajiem projektiem un sporta jomā.

«Belokon Holdings» ir daļu īpašnieks vairākos uzņēmumos - AS «Baltic International Bank», AS «Belokoņa un Repšes ieguldījumu pārvaldes sabiedrība», AS «Brīvais vilnis», SIA «Valērija Belokoņa izdevniecība» u.c. Jau 1998. gadā žurnāls «Klubs» Belokoņu minējis Latvijas 100 miljonāru sarakstā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu