Valkas novadā palielinās NĪN likmi; tiks palielināts arī atvieglojumu saņēmēju skaits (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar 2014.gadu Valkas novadā plānots paaugstināt dzīvojamo māju nekustamā īpašuma nodokļu (NĪN) likmi, savukārt, lai atvieglotu nodokļu maksājumus personām ar maziem ienākumiem, veikti grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos, palielinot atvieglojumu saņēmēju skaitu, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes pārstāve Gundega Veinberga.

Grozījumi saistošajos noteikumos «Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu Valkas novadā» veikti saistībā ar iepriekš noteiktajām izmaiņām NĪN likmē, to izmainot no 0,2 līdz 0,3% no kadastrālās vērtības, kā arī ar nekustamā īpašuma nodokli apliekot dzīvojamo ēku palīgēkas, pastāstīja Veinberga.

Saistošo noteikumu grozījumu projektā noteikts, ka Valkas novada pašvaldība piešķir atvieglojumus nestrādājošiem 1. un 2.grupas invalīdiem un vientuļiem, nestrādājošiem pensionāriem, ja pensija kopā ar piemaksu ir mazāka par 180 latiem. Iepriekš šī summa bija 160 lati, tādējādi atvieglojuma saņemšanai nepieciešamais pensijas apjoms tiek pielīdzināts iztikas minimumam.

Kā norādīja Veinberga, patlaban nav zināms, cik personu izmantos atlaides, taču līdz šim atvieglojumus izmantojuši vien trīs nodokļu maksātāji. Palielinot pensijas apmēru, kas nepieciešams, lai atvieglojumu saņemtu, Valkas novada dome rēķinās ar vairākiem atbalsta saņēmējiem. Plānots, ka kopsummā nestrādājošiem 1. un 2. grupas invalīdiem un vientuļiem nestrādājošiem pensionāriem atlaides varētu veidot līdz 500 latiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu