Valmierā būs kvalitatīvāks dzeramais ūdens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Valmierā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta «Ūdenssaimniecības attīstība Austrumlatvijas upju baseinos» ietvaros ekspluatācijā nodotas dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas, kas Valmieras iedzīvotājiem nodrošinās kvalitatīvu dzeramā ūdens piegādi atbilstoši visām normatīvu prasībām, portālu «Apollo» informēja Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa.   

Līgums par Valmieras dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtu izbūvi tika noslēgts 2007.gada 11.decembrī. Dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtu projektēšanas un būvniecības darbus Valmieras pilsētā par 5,09 miljoniem EUR (ar PVN) veica Līgumsabiedrība «Water - Preseko – Eko».

Pagājušā gada nogalē ekspluatācijā tika nodoti līguma ietvaros izbūvētie objekti - ūdens atdzelžošanas stacija ar ražību 9000 m3/dnn, otrā pacēluma sūkņu stacija, jauns dzeramā ūdens rezervuārs, kā arī rekonstruēti vienpadsmit artēziskie urbumi, veikta četru aku slēgšana un izbūvēti attīrītā ūdens vadi ar pieslēgumiem pilsētas tīkliem.
 
Līdz ar līguma pabeigšanu īstenotas visas paredzētās projekta «Ūdenssaimniecības attīstība Austrumlatvijas upju baseinos» komponentes Valmieras pilsētā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu