Valmierā norit arhitektu un dizaineru plenērs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien, 22.jūlijā ar pieņemšanu Valmieras pilsētas pašvaldībā tika atklāts starptautiskais arhitektu un dizaineru plenērs «Baltic Breeze 2010», kas pilsētā norisināsies līdz svētdienai 25.jūlijam, portālu «Apollo» informēja Informāciju Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Kazuša.

Pasākuma laikā Valmierā norisināsies vairākas aktivitātes. Ceturtdien, 22.jūlijā Valmieras Kultūras centrā atklāta starptautiskā jauno arhitektu projekta «Leonardo» izstāde. Savukārt piektdien, 23.jūlijā Vidzemes Augstskolas telpās atklās konkursa «Par labāko aerostatiskās arhitektūras ideju olimpiādei «Soči 2014» ekspozīciju.

«Baltic Breeze 2010» laikā Valmierā norisināsies vairākas konferences un diskusijas. Lai runātu par pilsētas teritoriju apbūves specifiku, piektdien, 23.jūlijā arhitekti un dizaineri tiksies ar Valmieras pilsētas Būvvaldes vadītāju Jolantu Brūniņu. Savukārt sestdien, 24.jūlijā Vidzemes Augstskolas telpās notiks forums «Kreatīvu ideju nozīme mazo pilsētu kultūras, sociālajā un ekonomiskajā attīstībā».

Sestdien, 24.jūlijā, plkst. 18.00 Sv. Sīmaņa baznīcā norisināsies labdarības koncerts, kurā piedalīsies dziedātāja Vera Mihailova (mecosoprāns). Pasākumā piedalīsies arī Vaivaru pamatskolas bērnu koris un Valmieras Kultūras centra kamerkoris «Kaķi». Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Tā kā arhitektūru un dizaineru plenērs notiks vienlaikus ar Starptautisko Gaisa balonu festivālu, tiks organizēts fotokonkurss «Lidojums», kura laikā plenēra dalībnieki varēs iemūžināt festivāla norisi.

Pasākumu «Baltica Breeze 2010» organizē Baltijas Arhitektūras centrs sadarbībā ar Starptautisko Arhitektu savienību, Starptautisko Arhitektu savienību asociāciju (MACA), Krievijas Arhitektu savienību, Maskavas Arhitektu savienību un citām radošām organizācijām.

Līdz šim festivāls «Baltic Breeze» norisināsies kā jahtu, arhitektu un dizaineru pasākums. Pērn tas notika Andrejsalā, Rīgā. Savukārt šogad arhitektu un dizaineru plenērs notiek Valmierā, savukārt jahtu festivāls - Anapā (Krievijā).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu