Valmierā turpina palīdzēt bez darba palikušajiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No šā gada 1. jūlija bezdarbnieki par darba praktizēšanu pašvaldības objektos saņems stipendiju nevis 100 latu, bet 80 latu apmērā. To paredz 2011.gada 21. jūnijā valdības apstiprinātie grozījumi programmas Cilvēkresursi un nodarbinātība aktivitātē Vietējo nodarbinātības veicināšanas pasākumu plānu ieviešanas atbalsts.

Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes vadītāja Rita Jemšika skaidro, ka pašvaldība turpinās piedāvāt darba prakses vietas bez darba palikušajiem iedzīvotājiem. Lai arī mainīts stipendijas apmērs, darba laiks un uzticētie pienākumi nemainīsies. Arī turpmāk bezdarbnieki tiks iesaistīti gan pilsētas sakopšanas darbos, gan izglītības iestādēs un nevalstiskajās organizācijās.

Šobrīd Valmieras pilsētas pašvaldība dažādos darbos iesaistījusi 176 bezdarbniekus. Šādas darba praktizēšanas vietas plānots piedāvāt līdz šā gada 30. novembrim. Jāpiebilst, ka tām prakses vietām, kuras izveidotas no 1. jūlija, netiks piešķirtas dotācijas nepieciešamajam inventāram un palīgmateriālu (ēku, pagalmu un citu teritoriju sakopšanai un labiekārtošanai) iegādes un nomas izdevumu segšanai.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Valmieras pilsētas pašvaldība vidēji ik mēnesi nodrošinājusi 130 darba prakses vietas, iesaistot bezdarbniekus ne vien pilsētas sakopšanas darbos, bet arī uzticot dažādus pienākumus pirmsskolas un vispārējās izglītības iestādēs, nevalstiskajās organizācijās un citviet. Ņemot vērā pozitīvo pieredzi, ka daļa programmā iesaistīto bezdarbnieku projekta laikā atraduši patstāvīgu darbu prakses vai citās darba vietās, šai programmai nav tikai sociāls, bet arī nodarbinātību veicinošs raksturs.

 
 


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu