«Valmieras» basketbolisti garantē LBL trešo vietu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis, bkvalmiera.lv

«Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) priekšpēdējā regulārā čempionāta spēlē piektdien «Valmiera» ar 101:96 (23:25, 28:16, 21:25, 29:30) savā laukumā pieveica «Jelgavas» komandu, nodrošinot sev kopvērtējuma trešo vietu.

Kaut pēdējās minūtēs cīņa ritēja saspringti, «Valmiera» spēja nosargāt nelielu pārsvaru un tikt pie svarīgas uzvaras. Tagad kļuvis skaidrs, ka sacensību ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām valmierieši tiksies ar «Jūrmala»/«Fēnikss» komandu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem šajā mačā ar 23 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Kristaps Dārgais, bet 15 punktus pievienoja Ernests Kalve. Savukārt «Jelgavas» rindās ar 26 punktiem izcēlās Kristaps Kanbergs, bet 17 punktus pievienoja Gatis Justovičs.

Kā ziņots, pirms tam trešdien nomināli izšķirošajā spēlē par trešo vietu regulārajā čempionātā «Valmiera» ar 75:62 savā laukumā pieveica «Jēkabpils» komandu. Šis panākums «Valmierai» deva priekšrocības pret Jēkabpils klubu, bet, lai iegūtu trešo vietu pirms izslēgšanas turnīra, tai vēl bija jāpieveic «Jelgava».

Pēdējās deviņās regulārās sezonas spēlēs valmierieši izcīnīja astoņas uzvaras, bet četros mačos ar «Jelgavas» basketbolistiem vienības panākumus dalīja uz pusēm.

Tāpat zināms, ka otrajā ceturtdaļfināla sērijā «Liepāja»/«Triobet» spēkosies ar «Jēkabpili».

Noslēdzošajā regulārā čempionāta spēlē svētdien «Latvijas Universitāte» uzņems «Jēkabpils» komandu.

Čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ieņēmusi «Ventspils» komanda, kuras kontā ir 20 uzvaras 22 spēlēs, bet tai ar desmit uzvarām 12 spēlēs seko «VEF Rīga», kas regulāro čempionātu noslēgusi otrajā pozīcijā.

«Valmiera» ar 26 panākumiem 37 cīņās ieņem trešo vietu, bet tai ar 25 uzvarām 36 spēlēs seko «Jēkabpils», kas gan konkurentus vairs nevar apsteigt. Piektie ar 25 uzvarām 37 cīņās ir «Liepāja»/«Triobet» basketbolisti, kuriem ar 21 panākumu seko «Jūrmala»/«Fēnikss».

Septīto vietu, kas ir jau ārpus play-off zonas, ar 18 uzvarām izcīnījusi «Barons kvartāls» komanda, bet astoņnieku ar 14 uzvarām 36 cīņās noslēdz «Latvijas Universitāte». Pa 12 uzvarām šosezon izcīnīja «Jelgavas» un «Saldus» komandas, bet biznesa augstskola «Turība» iekrāja par divām uzvarām mazāk.

Tikmēr «LMT Basketbola akadēmija» jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda ar 21 zaudējumu 21 spēlē sacensības noslēgusi pēdējā, 12. vietā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu