Valmieras Drāmas teātris nosauc aizvadītās sezonas labākos aktierus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matīss Markovskis

Valmieras Drāmas teātrī (VDT) par 2010./2011.gada sezonas labākajiem aktieriem atzīti Tālivaldis Lasmanis un Aigars Apinis, bet par aktrisēm - Elīna Vāne un Dace Eversa. Balvas aktieriem tika pasniegtas vakar VDT Gada balvu pasniegšanas ceremonijā. 

Balvu par mūža ieguldījumu piešķīra aktierim Andrim Vidiņam, kurš uz balvas pasniegšanas ceremoniju nebija ieradies, tomēr esot pagodināts par balvas piešķiršanu. 2009.gada februārī aktieris nosvinēja 75 gadu jubileju. Valmieras teātrī viņš darbojies gandrīz 50 gadus - kopš Latvijas Valsts konservatorijas beigšanas 1956.gadā. Šajos darba gados teātrī viņš spēlējis gan varoņlomas, gan spilgtas raksturlomas. 
 
Labākā tehniskā darbinieka balvu Gada balvu pasniegšanas ceremonijā saņēma teātra butafors Pēteris Plūmītis. 
 
Īpašu balvu no teātra režisoriem Viestura Meikšāna, Vara Braslas un Oļģerta Krodera saņēma aktieri, kuri aizvadītajā sezonā pašrocīgi iestudēja izrādi bērniem "Baltā kamielēna sapnītis" - Inga Siliņa, Inese Ramute un Mārtiņš Meiers. 
 
Lasmanis un Vāne par aizvadītās sezonas labākajiem aktieriem tika atzīti arī pērn. Pagājuša gadā par labāko aktieri otrā plāna lomā kļuva Felikss Deičs, labākā aktrise otrā plāna lomā - Inga Siliņa. 
 
Kā ierasts, arī šajā gadā balvas aktieriem pasniedza teātra atbalstītāji un sponsori.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu