Valstij jāmaksā 100 000 latu Talsu traģēdijā cietušai ģimenei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātā ceturtdien pasludināja saīsināto spriedumu Gunara Antāna un Anitas Antānes prasības lietā pret Iekšlietu ministriju (IeM) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu par atlīdzības piedziņu un morālo kaitējumu 1 000 000 latu apmērā.

Kā informē AT, tiesa nosprieda prasību apmierināt daļēji — piedzīt no Latvijas Valsts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) personā atlīdzību par morālo kaitējumu par labu Gunaram Antānam 50 000 latu apmērā un Anitai Antānei 50 000 latu apmērā. Pārējā daļā prasība noraidīta.

Pilns tiesas spriedums būs no 13. novembra, kad spriedumu varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā. Kasācijas sūdzību varēs iesniegt AT Senāta Civillietu departamentam 30 dienu laikā no pilna tiesas sprieduma pieejamības datuma.

Tiesas sēdē lietu skatīja 16. oktobrī sakarā ar IeM un VUGD iesniegto apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2007. gada 2. aprīļa spriedumu, ar kuru nosprieda prasību apmierināt daļēji. Proti, piedzīt no IeM un VUGD atlīdzību par morālo kaitējumu 100 000 latu.

2006. gada 18. septembrī Gunars Antāns un Anita Antāne cēla prasību pret IeM un VUGD par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu, lūdzot tiesu piedzīt no atbildētājiem par labu prasītājiem atlīdzību par morālo kaitējumu 500 000 latu apmērā katram.

Prasības pieteikumā norādīts, ka 1997. gada 28. jūnijā Talsos notika IeM organizētie ugunsdzēsēju un policijas svētki. Pasākuma laikā paziņots, ka ir iespēja apskatīt pilsētas panorāmu no augstuma — pacelties ar ugunsdzēsēju autoceltni. Autopacēlāja apkalpe sāka cilvēku pacelšanu. Septītajā pacelšanas reizē deformējās autopacēlāja strēle, notrūka grozs, un gāja bojā prasītāju 13 gadu vecais dēls.

Pilns apelācijas instances tiesas spriedums būs no 13. novembra, kas sāksies kasācijas sūdzības iesniegšanas termiņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu