Valsts akadēmiskais koris «Latvija» Igaunijā piedalās pirmajā Jervi vasaras festivālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts akadēmiskais koris «Latvija» šodien piedalīsies pirmajā Jervi vasaras festivālā, kas līdz 2.augustam norisināsies Pērnavā, aģentūru LETA informēja kora producente Ieva Vītiņa.

Koris «Latvija» un Jervi festivāla orķestris šovakar plkst.20 Pērnavas koncertzālē diriģenta Pāvo Jervi vadībā atskaņos Fransisa Pulenka darbus «Stabat Mater» un «Litanies a la Vierge Noir».

Festivālu rīko pasaulē labi pazīstamā igauņu diriģentu Jervi dzimta. Festivāls norisinās no 24.jūlija, piedāvājot klausītājiem virkni koncertu un meistarklašu ar izcilu mākslinieku dalību Pērnavas koncertzālē, baznīcās un brīvdabā.

Festivāls piedāvā plašu, daudzveidīgu un izcilu koncertprogrammu - sākot no Johana Sebastiana Baha, Jozefa Haidna, Pētera Čaikovska un Kloda Debisī opusiem, beidzot ar Dmitrija Šostakoviča, Toru Takemitsu un citiem laikmetīgās mūzikas autoru darbiem.

Festivālā piedalās virkne izcilu mūziķu no Eiropas, ASV un Āzijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu