Valsts kontrolei neesot iespēju veikt revīziju Stradiņa slimnīcā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Valsts kontrolei patlaban nav iespēju veikt revīziju Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā un ne Finanšu ministrijas, ne arī citas ministrijas aicinājums nevar būt pamatojums revīzijas veikšanai.

Valsts kontroles pārstāve Egita Diure aģentūru LETA informēja, ka Valsts kontroles revidenti patlaban noslēdz pārbaudes likumības revīzijās un paralēli ir uzsākuši darbu ministriju un centrālo valsts iestāžu 2012.gada finanšu pārskatu revīzijās, tieši tāpēc patlaban nav iespējams veikt revīziju slimnīcā.

Tāpat valsts kontrole uzsver, ka Veselības ministrija kā valsts kapitāla daļu turētājai Stradiņa slimnīcā, lai tā atbilstoši likumam veicinātu nozares reglamentējošos dokumentos noteikto uzdevumu īstenošanu, bija jānodrošina regulāra un vispusīga kapitālsabiedrības finanšu un stratēģiskās darbības efektivitātes analīze, bez kā nav iespējams īstenot kvalitatīvu valsts kapitāla pārvaldi.

Valsts kontrole ir neatkarīga revīzijas iestāde un, kā nosaka Valsts kontroles likums - revīziju darbu veic saskaņā ar Valsts kontroles padomes apstiprinātu revīziju gada plānu, kas paredz gan laika, gan cilvēku resursu apjomu katrai revīzijai, uzsvēra Diure.

Jau ziņots, ka Finanšu ministrija lūgusi valsts kontroli rast iespēju veikts revīziju Stradiņa slimnīcā.

Šāds aicinājums Valsts kontrolei pausts, jo valdībā šovasar tika iesniegts lūgums piešķirt Stradiņa slimnīcai 10 miljonus latu ieguldīšanai pamatkapitālā finanšu situācijas stabilizēšanai. Valdība vairākkārt atlikusi lemšanu par šo jautājumu.

FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis aģentūrai LETA pastāstīja, ka jautājuma izlemšana valdībā pagaidām ir atlikta, jo FM vēlas no slimnīcas un

Veselības ministrijas saņemt papildu informāciju, argumentētu un detalizētu skaidrojumu, kāpēc slimnīcā izveidojusies šāda finanšu situācija. FM vēlas arī zināt, ko Veselības ministrija ir darījusi, lai problēmsituācija neveidotos.

FM vēlas redzēt arī pamatojumu, kāpēc tiek prasīti tieši 10 miljoni latu ieguldīšanai slimnīcas pamatkapitālā.

FM apzinās gan Stradiņa slimnīcas lomu valsts veselības sistēmā, gan situāciju, kādā atrodas ārstniecības iestāde, tāpēc vēlas atrast labāko risinājumu, lai šādas situācijas turpmāk neatkārtotos, skaidroja Jarockis.

Lai izprastu situāciju ārstniecības iestādē, FM arī nosūtījusi lūgumu Valsts kontrolei rast iespēju veikt revīziju Stradiņa slimnīcā par laika periodu no 2008.gada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu