Valsts prezidenta kabineta mēbeles pārvestas uz Melngalvju namu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidenta kabineta mēbeles šodien tika pārvestas uz Melngalvju namu.

Kā novēroja aģentūra LETA, šodien no prezidenta pils ar četru strādnieku palīdzību uz Melngalvju namu tika pārvestas prezidenta kabineta mēbeles.

Šodien interesentiem bija iespējams iepazīties ar telpām Melngalvju namā, kur atradīsies Valsts prezidenta Andra Bērziņa kabinets, kā arī pārējo prezidenta kancelejas darbinieku darba telpas.

Tāpat aģentūra LETA novēroja, ka uz Melngalvju nama jumta jau izvietoti karogu masti, uz kuriem pagaidām vēl nebija uzvilkti karogi.

Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne sacīja, ka pārvākšanās darbi noritot sekmīgi un bez īpašas kavēšanās, līdz ar to var uzskatīt, ka darbu jaunajās telpās Melngalvju namā varēs sākt rīt.

Savukārt izrādot Melngalvju namā iekārtotās telpas žurnālistiem Krapāne stāstīja, ka salīdzinot ar Rīgas pili, Melngalvju namā varēs uzņemt krietni vairāk cilvēku, kā arī atsevišķas telpas tika raksturotas īsi, ka tās esot jebkura protokola sapnis.

LETA jau ziņoja, ka saskaņā ar iepriekš plānoto Rīgas pils telpu atbrīvošanas grafiku Valsts prezidenta kanceleja šonedēļ ir sākusi pārcelšanos uz Valsts prezidenta pagaidu rezidences telpām Melngalvju nama ēku kompleksā.

Jau ziņots, ka laika posmā no 3.septembra līdz 6.septembrim iecerēts pabeigt pakāpenisku Valsts prezidenta kancelejas pārvākšanos, paralēli izmantojot gan Rīgas pili, gan Melngalvju namu. Savukārt jau 4.septembrī paredzēti pirmie Valsts prezidenta kancelejas pasākumi Melngalvju namā.

Prezidenta darba kārtība liecina, ka 4.septembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš plkst.9 Melngalvju namā tiksies ar Rīgas domes vadību, lai pārrunātu darba sākšanu Rīgas pašvaldības īpašumā. Tāpat pirmajā darba dienā Melngalvju namā tiks akreditēti ASV, Meksikas un Somijas vēstnieki Latvijā, kā arī notiks Ata Kronvalda balvu pasniegšanas ceremonija un tikšanās ar Pašvaldību savienības pārstāvjiem.

No Rīgas pils būs jāizved biroja mēbeles, datortehnika un biroja tehnika, dokumenti, krēsli, atvilkņu bloki un aptuveni 50 darbinieku darba vietu aprīkojums. Tostarp būs nepieciešams pārvietot smagsvara materiālās vērtības, tajā skaitā 18 seifus, no kuriem smagākie sver 390 kilogramus, kopētājus, 20 reprezentācijas telpu lustras, flīģeli un klavieres. No Rīgas pils tiks izvesti arī dažādi mākslas priekšmeti.

Priekšmeti tiks pārvietoti ne tikai uz Melngalvju namu, bet arī uz Rundāles pils muzeju, Rīgas Tehniskās universitātes ēku, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Rīgas Biržas ēku, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeju, Latvijas Mākslinieku savienības galeriju un noliktavu.

Kā ziņots, prezidenta kanceleja Melngalvju namā līdz 2015.gadam nomās 3742,9 kvadrātmetrus lielu platību, maksājot nomas maksu - 1,6 latus par kvadrātmetru, kā arī sedzot komunālos maksājumus.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu