Valsts prezidents apstiprina dalību «Ineses Galantes fonda» Goda Padomē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Otrdien, 30.jūlijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar operdziedātāju Inesi Galanti, lai pārrunātu iespējas atbalstīt un veicināt nacionālā kultūras mantojuma saglabāšanu operas žanrā.

Tikšanās laikā ar Valsts prezidentu tika pārrunāti veidi, kā nostiprināt un attīstīt latviešu nacionālās operas un mūzikas kultūru, iespējas to aktualizēt un popularizēt Latvijā un ārvalstīs. Sarunā tika apspriesta arī pasaules operas un mūzikas kultūras sasniegumu pieejamības nodrošināšana Latvijā. Kā arī pārrunāti jaunizveidotā Ineses Galantes fonda darbības virzieni un tā izvirzītie mērķi. Inese Galante uzsvēra, ka šajā darbā nepieciešams arī citu atbalsts, tādēļ aicināja Valsts prezidentu palīdzēt fondam. Andris Bērziņš piekrita piedalīties «Ineses Galantes fonda» Goda Padomes darbā un savu iespēju robežās atbalstīt fondu tā mērķu sasniegšanai

Inese Galantes fonds ir izveidots ar mērķis atbalstīt jaunos talantus - mūziķus, dodot viņiem iespēju attīstīt un realizēt savu talantu, bet jau atzītiem māksliniekiem, kuri lielākoties uzstājas ārzemēs, palīdzēt regulāri sniegt koncertus arī savā dzimtenē. Tāpat Fonds nodarbojas ar dažādu kultūras un labdarības projektu organizēšanu. Viens no Fonda labdarības projektiem realizēsies jau pavisam drīz – 14. augustā, kad fonda Ziedot.lv partnerorganizācijām no visas Latvijas, to brīvprātīgajiem un grūtībās nonākušajiem iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt festivāla «Summertime – aicina Inese Galante» vienu no koncertiem - muzikāli - horeogrāfisko koncertu «Dvēseles stīgas».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu