Valters - Spānijas čempionāta nedēļas spēlētājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Spānijas komandas Malagas «Unicaja» latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters atzīts par aizvadītās nedēļas Spānijas čempionāta (ACB) labāko basketbolistu portāla «eurobasket.com» versijā.

30 gadus vecais spēlētājs sestdien guva 21 punktu un palīdzēja «Unicaja» komandai ar 83:76 izbraukumā uzvarēt Valjadolidas «Blancos De Rueda» komandu. Pirms šīs cīņas, skaitot kopā «Unicaja» komandas spēles ACB čempionātā un ULEB Eirolīgā, Malagas klubs bija piedzīvojis septiņus zaudējumus pēc kārtas.

Valters aizvadītajā cīņā laukumā pavadīja nepilnas 27 minūtes, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, piecus no sešiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Vēl latvieša kontā bija četras atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un 28 efektivitātes koeficienta punkti, kas bija labākais rādītājs komandā.

Tāpat Valters par sniegumu sestdienas spēlē tika iekļauts arī oficiālajā aizvadītās kārtas simboliskajā izlasē.

Pēc šī mača «Unicaja» ar septiņām uzvarām 13 mačos kopvērtējumā atguva ceturto vietu.

Šajā nedēļas nogalē «Unicaja» komanda piedalīsies Spānijas Karaļa kausa izcīņā, kurai kvalificējās astoņas labākās ACB komandas pēc čempionāta pirmā apļa. 

Kā ziņots, aizvadītajā kārtā 21 punktu Spānijas čempionāta spēlē guva arī Jānis Blūms no pagājušās sezonas čempionāta finālistes Bilbao «Gescrap BB», tomēr viņš nav iekļauts ne kārtas oficiālajā simboliskajā izlasē, ne starp desmit labākajiem spēlētājiem «eurobasket.com» versijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu