Vandaļi Rīgas parkiem nodarījuši lielākus zaudējumus nekā vētras un bebri (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bryn Davies, CC BY-NC-ND 2.0

Vandaļi Rīgas parkiem un skvēriem pērn nodarījuši lielākus zaudējumus nekā vētras, kas nolauzušas kokus un zarus, un bebri, kas apgrauzuši koku stumbrus.

Kā liecina pašvaldības SIA «Rīgas meži» daļas «Rīgas dārzi un parki» apkopotā informācija, zogot un demolējot parku elementus, cilvēki nodarījuši pilsētas apstādījumiem un bērnu rotaļu laukumiem postījumus aptuveni 10 000 eiro apmērā, savukārt stiprā vēja ietekmē radīto bojājumu novēršanai parkos bijuši nepieciešami nepilni 4000 eiro.

«Rīgas dārzu un parku» darbiniekiem nācies atjaunot salauztus un apkrāsotus soliņu, daudzviet parkos nozagti, salauzti vai sadedzināti atkritumu konteineri, nozagti atkritumu urnu skārda ieliktņi. No Arkādijas parka zagļi aiznesuši arī metāla norobežojošu sētiņu.

Vandaļi nav žēlojuši arī bērnu laukumus. Piemēram, Ķengaraga parkā augustā izdemolēts bērnu rotaļu komplekss, nodarot 2220 eiro zaudējumus, Candera un Volguntes ielu skvērā salauzts slidkalniņš, septembrī Uzvaras parkā sazāģēti šūpoļu stiprinājumi un sēdeklis, arī Ēbelmuižas parkā bērnu laukumā salauztas divas šūpoles.

Mārupītes skulptūru parkā maijā izdemolēts tiltiņš pāri upītei, savukārt Mazā kalna ielas skvērā 1.oktobrī vandaļi sabojājuši solus, kuru atjaunošana izmaksājusi 2494 eiro.

Gandrīz 600 eiro šogad būs nepieciešami, lai atjaunotu pērn rudenī izbraukāto un izbradāto zālienu Kanālmalas, 11.novembra krastmalas un Vērmanes dārza apstādījumos, savukārt 800 eiro zaudējumus pērn radījuši negodprātīgi cilvēki, kas Nordeķu parka biomasas novietnē izmetuši lielu daudzumu polietilēna atkritumu maisu.

Tikmēr stipra vēja ietekmē pērn dažādos Rīgas parkos nolūzuši aptuveni 40 dažāda izmēra koki, kuru sazāģēšanai, novākšanai un teritorijas attīrīšanai izlietoti ap 3500 eiro gada laikā.

Savukārt bebri Kronvalda parkā septembrī un oktobrī apgrauzuši kopumā 21 koku - 13 ozolus, vienu vītolu, sešas liepas un vienu kļavu. To aizsardzībai izlietoti 222 eiro.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu