Nepieciešams:
Vaniļas jogurta kēksi (7)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
350 g miltu
200 g cukura
4 olas
250 g jogurta
120 ml kausēta sviesta
1 ēdamkaroti cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
1 ēdamkarote vaniļas cukura
100 g brūnā cukura+1 tējkarote kanēļa+3 ēdamkarotes kausēta sviesta
Pagatavošana:
Jogurtā (var izvēlēties jogurtu bez piedevām vai augļu jogurtu) iemaisa cepampulveri, olas, cukuru (var ņemt mazāk), sāli, kausēto sviestu, vaniļas cukuru, visu samaisa, iejauc miltus. Mīklu pilda kēksu formiņās, lai aizņemtu 2/3 no formas. Brūno cukuru sajauc ar kanēli un sviestu, uzkaisa mīklai virsū - apmēram pustējkaroti uz katra kēksa.
Kēksus cep 200 grādos apmēram 20 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu. Cepšanas laikā cukurs var nogrimt kēksa vidū un palikt kraukšķīgs.